Vivian Baltussen over haar nieuwe strandpaviljoen: “Het is bijna echt Katwijk aan Zee.”
Vivian Baltussen over haar nieuwe strandpaviljoen: “Het is bijna echt Katwijk aan Zee.”

Katwijkse costa compleet met opening évive

Algemeen 3.601 keer gelezen

KATWIJK | De hittegolf begin deze maand; voor sommigen een vloek maar voor Vivian Baltussen uit Wanroij een ware zegen. Haar nieuwe strandpaviljoen genaamd évive, pal aan de Heeswijkse plas bij Katwijk, opende op een zeer warme zaterdag 8 augustus de deuren voor hordes badgasten. “Het is bijna echt Katwijk aan Zee.”

Het uitzicht over het zachtjes kabbelende water wordt prachtig belicht door de vroege ochtendzon. Nu al zoeken de eerste badgasten verkoeling in het frisse water van de Heeswijkse plas. Voor Vivian is deze zomer hét moment om évive op de kaart te zetten. “Door de coronacrisis hebben wij als het ware een duwtje in de rug gekregen. We konden goed de tijd nemen om alles uit te denken en te plannen, zonder torenhoge kosten. Daarnaast gaan veel mensen niet naar het buitenland, maar willen ze wel vakantie vieren. Wij kunnen nu dus eigenlijk een soort proefzomer draaien.”

Al vanaf begin dit jaar is er dan ook hard gewerkt aan het verwezenlijken van Vivian’s droom om een eigen zaak te beginnen. Iets dat erg voorspoedig is verlopen. “Alle lof voor de gemeente en de samenwerking. Vanaf het moment dat ik mijn interesse in de te koop staande kavel openbaar maakte, dat was in januari, stond de gemeente open voor évive.” Maar het balletje begon pas echt te rollen in het voorjaar. “Ik zag dat dit volledige pand, een oud verenigingshuisje voor een jachtschepenclub, te koop stond in Friesland. Gewoon op marktplaats!” vertelt ze enthousiast. “Het kostte ons drieënhalve dag om het pand op te halen, en nog eens twee om het op te bouwen. Het ging bizar snel, daar stond ik écht van te kijken.”

Nu is het paviljoen bijna klaar en al volledig één met de omgeving. Diverse badgasten komen dan ook al een kijkje nemen én iets lekkers halen. Daarnaast laten opvallend veel mensen uit Wanroij zich even zien. “Daar ging het nieuws als een lopend vuurtje. Die komen nu gezellig buurten. Maar ik zie op het strand ook veel werknemers van het industrieterrein die even komen uitwaaien. Wat er hier in de pauze staat... die mensen lusten vast een lekker broodje. En vergeet niet de plannen rondom het park Dommelsvoort. Ook dat kan mooie dingen opleveren!”

Belangrijk om te weten is dat de huidige locatie niet permanent is. Over een paar jaar moet het paviljoen weer verhuizen. Gelukkig naar een locatie slechts een paar meter verderop. “Daar kunnen we meer op het water gaan bouwen. Maar ik wilde hier niet op wachten. Ik wilde vast starten met bekendheid opbouwen. En met dit warme weer moet dat lukken. Ik heb er zin in!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant