NRF ontwikkelt, produceert en handelt in koeloplossingen voor automotive, maritieme en industriële toepassingen.En dat allemaal in Mill.
NRF ontwikkelt, produceert en handelt in koeloplossingen voor automotive, maritieme en industriële toepassingen.En dat allemaal in Mill.

NRF moet 32 mensen gedwongen ontslaan: 'Het is echt niemand zijn schuld'

Algemeen 2.131 keer gelezen

MILL | De Millse fabrikant van koelproducten, NRF B.V., gaat de productielijn van aluminium koelers in Mill stopzetten. Dit is onderdeel van een grootschalig, strategisch plan waarin er wordt geïnvesteerd in de groeimarkten. Dit heeft tot gevolg dat er bij het bedrijf in Mill ongeveer 32 gedwongen ontslagen zullen vallen. 

NRF is een ontwikkelaar en fabrikant van diverse koelsystemen voor onder andere de maritieme industrie. Het bedrijf beschikt over diverse industriële complexen verspreid over Europa, waaronder in Mill. Daar houdt NRF zich bezig met het produceren van maritieme installaties, koper-messing koelsystemen en aluminium radiateurs. “Deze laatste tak valt in Mill nu weg. Een deel van deze productielijn wordt verhuisd naar Polen. Het andere deel wordt stopgezet” vertelt algemeen directeur Frank Toebes. 

Herplaatsingsmogelijkheden
Door het stopzetten zouden in eerste instantie 42 banen vervallen. “De productie van de andere koelsystemen in Mill, die blijft gewoon. De markt voor maritieme koelers biedt veel toekomst, dus daar gaan we gewoon lekker in verder” vult Toebes aan. “Daar zijn dus herplaatsingsmogelijkheden. En ook de koper-messing koelers blijven we gewoon produceren.”

Milsbeek
NRF houdt zich ook bezig met de handel. “Wij distribueren koelers voor de automotive industrie door heel Europa.” Voor deze distributie heeft NRF magazijnen verspreid over het continent, waaronder in Milsbeek. “Deze bedrijfstak heeft niets van doen met de herinrichting. Het is juist fijn dat we Milsbeek hebben, ook dat betekent dat er herplaatsingsmogelijkheden zijn.”

Recordomzet
De herstructurering staat volledig los van de coronacrisis. “We hebben in juni en juli een recordomzet gedraaid. Dat hebben we nog nooit eerder gezien in de negentig jaar dat we bestaan.” De plannen voor de verhuizing zijn puur gericht op het toekomstbestendig maken van de industriële tak waarvoor een lagere kostenpost nodig is, “iets wat we in Nederland niet kunnen realiseren.”

Teleurstelling
Desondanks spreekt Toebes wel over een teleurstelling. “Er is de laatste vijf jaar keihard gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe markten en de productielijn. Naast het verliezen van je baan, is het dan ook nog eens extra teleurstellend dat dit werk teniet wordt gedaan. Maar het is echt niemand zijn schuld.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant