Afbeelding

Lichtjesoptocht: 'Kwaliteit voor kwantiteit'

Carnaval 28 keer gelezen
BOXMEER | De mobieltjes van de organisatie van Boksmèr Proalt & Stroalt staan niet stil…Al sinds september wordt er vergaderd. Eerst om de drie weken, maar nu de jaarlijkse lichtjesoptocht in Boxmeer steeds dichterbij komt, zitten ze wekelijks bij elkaar. “Het is veel werk om zo’n evenement voor zo’n 10.000 bezoekers te organiseren”, vertelt Ellis van der Laan. “Maar als het weer lukt, is dat natuurlijk kicken.”

[image=273535]

Ellis maakt onderdeel uit van de optochtcommissie. Ze weet dan ook te vertellen dat er dit jaar ‘alles bij elkaar over de vijftig deelnemers zijn’. Die zijn - zoals bezoekers van Boksmèr Proalt & Stroalt gewend zijn - weer van hoge kwaliteit. “De technische commissie is al twee zaterdagen wagens aan het keuren. Het moet qua veiligheid natuurlijk allemaal op orde zijn, maar wij kijken ook naar de uitstraling van het geheel. Wij gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.” Dit jaar is het reglement aangepast. Het aantal decibellen dat vanaf de wagen mag komen, is wettelijk gelimiteerd. “Voor het publiek is dat natuurlijk ook fijner”, weet Ellis.

Vrijwilligers gezocht
De optochtcommissie is een enthousiaste club van tien personen. Maar die groep is natuurlijk te klein om zo’n groot evenement te draaien. “Op de dag zelf zijn honderdvijftig vrijwilligers in touw. Gelukkig zijn oud-commissieleden altijd heel behulpzaam. Toch blijft het altijd pittig om voldoende mensen te vinden. Verkeersregelaars dienen bijvoorbeeld vooraf al een diploma te halen. En als je kijkt naar de kassa’s, dan hebben we daar 44 personen voor nodig. We kunnen ieders hulp nog steeds gebruiken.” Interesse? Stuur een e-mail naar .
Kijk voor meer informatie op www.lichtjesoptochtboxmeer.nl of in de speciale carnavalskrant die volgende week verschijnt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant