Jurgen van Wanrooij is trainer van Erp.
Jurgen van Wanrooij is trainer van Erp.

Erp staat voor prachtig avontuur: 'We moeten boven ons niveau uitstijgen'

Voetbal 115 keer gelezen

BARENDRECHT | Met BVV Barendrecht treft Erp komende zaterdag om 17.00 uur één van de grootste amateurclubs van Nederland. Beide clubs strijden om een plekje in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker tegen De Treffers. Erp-trainer Jurgen van Wanrooij vindt dat zijn ploeg zeker niet kansloos is, ondanks dat het twee niveaus lager acteert. "Wij gaan volle bak en daar nog 15 procent bovenop."

De ploeg van oud-prof Richard Elzinga is zaterdag favoriet op het eigen sportpark. De Derdedivisionist is al langer in training en boekte in de voorbereiding onder andere overwinningen op Spijkenisse (4-1) en Halsteren (5-0). Van Wanrooij zag Barendrecht aan het werk en heeft een strijdplan klaarliggen. "Barendrecht is een uitstekende ploeg met veel kwaliteiten. Maar ook dat elftal heeft pijnpunten. Donderdagavond gaan we ontspannen trainen en ons voorbereiden op de wedstrijd." 

Mes op de keel
In de beker komen altijd verrassingen voor. Weet de Erpse eersteklasser te stunten? "We moeten boven ons niveau uitstijgen en het mes op de keel van Barendrecht zetten. Maar we weten dat we dat kunnen op de momenten dat het moet. Laat de wedstrijd maar komen, we hebben er hartstikke veel zin in. En natuurlijk gaan we voor de winst, anders kun je beter thuisblijven."

Blessures
Helemaal compleet was Erp -dat onlangs in de districtsbeker met 2-2 gelijkspeelde tegen Bekkerveld- niet in het laatste oefenduel met Berghem Sport. Bij de 6-2 overwinning waren onder andere doelman Dennis van Ballegooij, spits Emiel van der Sanden en middenvelder Bob van den Berg afwezig vanwege lichte klachten. Het drietal is er zeer waarschijnlijk wel bij tegen Barendrecht. Afwezig is wel Yoeri Vissers. Hij kampt met een knieblessure en ligt er mogelijk geruime tijd uit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant