Afbeelding

Aandacht voor sport en gezondheid op scholen Mill

Gezondheid 58 keer gelezen
MILL - Eind vorig haar heeft de gemeenteraad van Mill en Sint Hubert besloten om voor de komende drie jaar financieel voor 50% bij te dragen aan 2,3 combinatiefunctionarissen Onderwijs & Sport voor de gemeentelijke basisscholen, die de andere helft van het salaris van deze nieuwe krachten voor hun rekening nemen.

[image=297950]

De gemeente maakt gebruik van extra middelen die het Rijk de komende drie jaar beschikbaar stelt voor het aanstellen van combinatiefunctionarissen. “Het was kiezen tussen Onderwijs & Sport of Onderwijs & Cultuur. In samenspraak met de scholen hebben wij gekozen voor dat eerste”, stelt wethouder Erik van Daal (VKP) in een toelichting.
“De reguliere gymlessen werden tot nu toe verzorgd door de onderwijskrachten van de scholen. Dat wordt nu overgenomen door de nieuwe docenten, die hiervoor gekwalificeerd zijn. Het ontlast de meesters en juffen, die de tijd kunnen benutten voor andere taken”, aldus Van Daal. Hij voegt er aan toe dat de taakopvatting van de combinatiefunctionarissen veel breder is dan alleen gymles. De functionarissen, die in dienst treden van het schoolbestuur, moeten de verbinding tussen sport en onderwijs versterken. “Wat wij ook willen bereiken is dat de jeugd, ook kinderen die geen lid zijn van een sportvereniging, toch een paar uur per week leren spelen.” Maar het is breder, want ook een gezonde leefstijl en voeding komen aan bod. De wethouder verwijst naar een actueel probleem als obesitas. Ook voor het aanbod van buitenschoolse activiteiten op het gebied van sport en bewegen worden de nieuwe krachten ingezet.
Wat er na de periode van drie jaar gebeurt, kan de wethouder niet zeggen. “Het is de vraag of het Rijk de regeling dan doorzet of dat het eindigt”, maar in beide gevallen zal de gemeente met het schoolbestuur om de tafel gaan om te zien hoe het verder gaat.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant