Op de Leeuwerik in Boxmeer werd woensdagavond een man doodgeschoten.
Op de Leeuwerik in Boxmeer werd woensdagavond een man doodgeschoten. Foto: SK-Media
UPDATE

Slachtoffer schietpartij Boxmeer blijkt 29-jarige man

Algemeen 3.502 keer gelezen

BOXMEER | Op de Leeuwerik in Boxmeer werd woensdagavond 2 september een man doodgeschoten. In de ochtend van donderdag 3 september maakte de politie bekend een 19-jarige verdachte uit de gemeente Boxmeer te hebben aangehouden. Inmiddels heeft de politie ook bekend gemaakt dat het slachtoffer een 29-jarige man zonder vaste woonplaats was. Deze man overleed ter plaatse.

Woensdagavond omstreeks 20:15 kregen de hulpdiensten een melding dat een man in de brandgang bij de Leeuwerik van zijn fiets was gevallen en hierbij verwondingen had opgelopen. Er bleek echter meer aan de hand te zijn. De man bleek te zijn neergeschoten. Meerdere omwonenden hebben gehoord dat de schoten zijn gelost. Diverse omstanders en het ambulancepersoneel hebben vervolgens gepoogd de man te reanimeren en zijn leven te redden, maar tevergeefs.

De politie en een forensisch rechercheteam zijn direct een onderzoek gestart. Met speurhonden is er gezocht in de ruime omgeving. Ook is er met diverse getuigen gesproken om zo een beeld te krijgen van wat er precies is gebeurd. Dit onderzoek leidde uiteindelijk tot een 19-jarige man woonachtig in de gemeente Boxmeer. Deze verdachte is in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 september in zijn woning aangehouden en zit momenteel vast op het politiebureau. Ook in de woning van de verdachte is de politie een uitgebreid onderzoek gestart. Over de precieze aanleiding van de schietpartij is nog niets bekend gemaakt.

Dit moeten we niet accepteren
Burgemeester Karel van Soest geeft in een reactie aan geschokt te zijn. “In alle gevallen is het ellende dat mensen zo met elkaar omgaan. Het lijkt alsof dit soort geweldplegingen een maatschappelijk probleem aan het worden zijn, in heel Nederland. Iedere dag als ik de krant opensla lees ik er wel iets over. Dit moeten we niet accepteren!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant