Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Ebby, Jan Hendriks, Ans Kremers en Bart zijn fanatiek in het beoefenen van hun creatieve beleving.
Ebby, Jan Hendriks, Ans Kremers en Bart zijn fanatiek in het beoefenen van hun creatieve beleving. (Foto: )

“Creatief van start bij Jeugd Hobby Centrum Mill”

  •   keer gelezen

MILL | Alle kinderen van groep 3 t/m 8 uit Langenboom, Mill, Sint Hubert, Wilbertoord, maar ook uit de regio zijn weer welkom bij het Jeugd Hobby Centrum Mill. Deze maand maken de basisschoolkinderen ook kennis met Sjors Creatief.   

Door Rudolf van Gemert   

“Vanuit het bestaande Senioren Hobby Centrum is twee jaar geleden ons Jeugd Hobby Centrum ontstaan”, vertelt secretaris Hans van Baal. “Wij zagen een unieke kans om oud en jong samen te brengen. Senioren en jeugd vinden wij heel belangrijk, zeker met hun eigen creativiteit. De coronacrisis heeft ons financieel ook hard getroffen, maar we blijven vertrouwen houden.” 

Jan Hendriks, Coördinator Jeugd Hobby Centrum, en eindverantwoordelijke Ans Kremers vormen samen met twaalf vaste vrijwilligers een goed team. Ans Kremers: “Op scholen is in deze tijd gewoon veel minder handvaardigheid ten opzichte van het verleden. Bij ons kunnen kinderen zich buiten schooltijd creatief ontwikkelen. In de praktijk zien we prachtige resultaten en heel veel voldoening, zowel bij de kinderen als bij het gezin. Op school staan de creatieve vakken behoorlijk onder druk. Met de kinderen ben ik vooral betrokken bij de combinatie boetseren en keramiek.” 

Dit jaar heeft men gekozen voor een nieuwe en meer uitdagende opzet waarbij de verschillende technieken in een werkstuk gecombineerd kunnen worden. Natuurlijk is het van groot belang wat de mening en ervaring van de kinderen is. Jan Hendriks: “Onze aangeboden technieken zijn houtbewerken, schilderen/tekenen, boetseren/keramiek en knutselen. Nieuwe kinderen krijgen een badge met hun naam en kunnen in verschillende ruimtes rondkijken en kiezen wat ze leuk vinden om te maken. Kinderen krijgen ook een eigen bidon, wat prima is in deze coronatijd.” 

Ebby van der Pol en Bart van Roosmalen (beiden groep 8) zijn al twee jaar actief bij Jeugd Hobby Centrum Mill. Ebby: “Ik vind het hartstikke leuk en ga elke keer met veel plezier weer hier aan de slag. Ik hou van tekenen en schilderen en ik kan mijn fantasie goed gebruiken. Ik heb mijn vaardigheden zeker van papa meegekregen, papa kan ook heel goed tekenen. Dat vind ik mooi. Stenen beschilderen doe ik ook graag en als sport ga ik kickboksen. Dat heb ik van mezelf. Ik wil nog een plateau boetseren met een weg erop waarbij de auto’s van papa en mama staan. Later wil ik grafisch ontwerper worden.” 

Bart is een jongen van het hout. Hij is heel fanatiek en precies in alles wat hij doet. “Ik vind het geweldig om werkstukken te maken en ben er altijd. Opa is hier ook vrijwilliger en daar ben ik trots op. Ik ben ook supertrots op mijn van hout gemaakte tank. Veel mensen dachten dat een ouder iemand het had gemaakt, maar ik was het toch. Papa is hierin mijn grote voorbeeld. Ik zit ook bij scouting en speel trompet bij de harmonie.” 

Kinderen die interesse hebben om rond te kijken en mee te doen, kunnen contact opnemen via Sjors Creatief. 

Meer berichten