Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Met behulp van onder andere de maya-kalender helpt Ans mensen om weer zichzelf te kunnen zijn.
Met behulp van onder andere de maya-kalender helpt Ans mensen om weer zichzelf te kunnen zijn. (Foto: )

Ans van Summeren: 'Ik help je om weer jezelf te zijn'

  •   keer gelezen

BOXMEER | Als Lifestyle- en bewustzijnscoach heeft Ans van Summeren in Boxmeer een omvangrijke gereedschapskist om iedereen weer lekker in het vel te laten zitten. Denk hierbij aan Mayakalender, SoulCollage® en Enneagram. Met deze bijzondere, spirituele methoden staat ze mensen bij in de persoonlijke ontwikkeling en bevordert ze de gezondheid. “Je hoeft immers niet ziek te zijn om je beter te voelen.”

‘Ik help mensen om bewust gezond te zijn.’ Met die zin probeert Ans haar werkzaamheden samen te vatten. Meteen voegt ze toe dat vaak onbekend is hoe breed het begrip gezondheid is. Direct begint ze rustig en passievol te vertellen over haar werkzaamheden, en hoe ze hierbij is gekomen. “Toen ik werkte als verpleegkundige kwam ik in aanraking met Therapeutic Touch. Een manier om energie zodanig te sturen dat het zelfhelend vermogen gestimuleerd wordt. Ik ben een ontzettend nuchter persoon en geloofde er niet in. Maar tot mijn verbazing werkte het!”

Sindsdien is Ans zich meer en meer gaan verdiepen in het samenspel van lichaam, emoties, de mentale gesteldheid en het spirituele. “Alles heeft invloed op elkaar. Zo kan een mentaal probleem zich ook fysiek uiten. Mijn helderweten zet ik in om bij de kern van een probleem te komen Mensen weten vaak zelf niet wat de oorzaak is van hun klachten. Door het stellen van rake vragen help ik mensen die onderliggende problemen aan het licht te brengen en deze te begrijpen. Daarna werken we samen naar de oplossing.”

Naast individuele begeleiding, welke overigens vaak (deels) vergoed wordt door de zorgverzekeraar, gaat Ans medio september ook starten met inspiratiesessies Gezond bezig zijn en workshops SoulCollage® en Mayakalender. Bovendien geeft ze Yort (yoga sport) lessen in Sint Anthonis. Zo helpt ze mensen om ‘hun interne troepjes op te ruimen’. Ans: “Vanaf het moment dat je geboren wordt, ga je steeds verder weg van je pure zelf. Op een bepaald moment komt er een omslagpunt en keer je weer terug. Ik help je bij dit terugkeren. Ik help je om weer jezelf te zijn.”

Meer info: kijk op ansvansummeren.nl, bel 06 4471 6076 of stuur een mailtje naar info@ansvansummeren.nl..

Meer berichten