Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Maakt gemeenschapshuis De Uitkomst en het aangrenzende pand plaats voor vijftien woningen?  (foto Jos Gröniger)
Maakt gemeenschapshuis De Uitkomst en het aangrenzende pand plaats voor vijftien woningen? (foto Jos Gröniger) (Foto: Jos Gröniger)

Plan voor woningen op plaats De Uitkomst

  •   keer gelezen

VEN-ZELDERHEIJDE | Het College van B en W van Gennep wil in principe meewerken aan de realisatie van vijftien woningen aan de Kleefseweg in Ven-Zelderheide. Om dat plan te realiseren worden voormalig café De Zwarte, het woonhuis en gemeenschapshuis De Uitkomst gesloopt. Het plan kan uitgevoerd worden nadat de maatschappelijke functies elders in het dorp ondergebracht zijn.

Door Jos Gröniger

De gemeente Gennep heeft de principeovereenkomst gesloten met projectontwikkelaar Kolat Wonen uit Heeswijk-Dinther. Er worden diverse voorwaarden verbonden aan de medewerking.

Twee woonblokken
Kolat wil op het de percelen Kleefseweg 27 en 29 twee woonblokken van zeven en acht woningen realiseren. Elf van de woningen worden betaalbaar voor starters op de huizenmarkt. De woninginhoud en de grootte van de bouwkavel wordt afgestemd op de doelgroep. Het is de bedoeling dat de woningen bij doorverkoop geschikt blijven voor starters. Bovendien worden de vier hoekwoningen beschikbaar en financieel haalbaar gebouwd voor doorstromers en senioren.

Sportterrein
Verder hecht het College eraan dat de ontsluiting naar het sportterrein aan de achterzijde openblijft. De ontwikkelaar wil de parkeerplaatsen voor bezoekers op het perceel ook aanwenden voor de toekomstige bewoners. Over dat dubbelgebruik is nog geen overeenstemming bereikt. B en W willen verder dat in het plan meer aandacht voor het groen komt. De komende tijd moet worden onderhandeld over de grondprijs en de voorwaarde van de overdracht.

Onbewoonbaar verklaard
De woning (en het voormalig café) op Kleefseweg 27 zijn momenteel aan de huizenmarkt onttrokken. “Het pand is nu onbewoonbaar verklaard”, vertelde wethouder Rob Peperzak.
Gemeenschapshuis De Uitkomst wordt gebruikt voor onder ander de carnavalsvereniging De Waldkrekels, de jeugdvereniging, harmonie Sint Caecilia en de KBO. Daarnaast worden er overige activiteiten gehouden in het gebouw. Die activiteiten worden straks verplaatst naar een andere locatie in het dorp. Al enige jaren wordt nagedacht over de realisatie van een multifunctionele accommodatie in de kerk. Volgens wethouder Peperzak heeft een meerderheid in het dorp voorkeur daarvoor de kerk om te bouwen. Tot een definitief besluit daarover kwam het tot heden nog niet.

Meer berichten