In samenwerking met De Weijer organiseert de bibliotheek in Boxmeer een aantal keer per jaar VPRO Tegenlicht Meet Ups
In samenwerking met De Weijer organiseert de bibliotheek in Boxmeer een aantal keer per jaar VPRO Tegenlicht Meet Ups Foto: De Weijer

BiblioPlus en De Weijer starten met VPRO Tegenlicht Meet Up

Algemeen 241 keer gelezen

BOXMEER | In samenwerking met De Weijer organiseert de bibliotheek in Boxmeer een aantal keer per jaar VPRO Tegenlicht Meet Ups. Deze avonden zijn gekoppeld aan één van de afleveringen van VPRO Tegenlicht en vinden plaats in de theaterzaal van De Weijer. Nu zowel de bibliotheken als De Weijer weer open zijn, kunnen de Meet Ups weer plaatsvinden. Woensdag 23 september zal de eerste Meet Up starten en in het teken staan van ‘China alles onder controle’.

Centraal in deze Meet Up staat het begrip controle (van de overheid/bedrijven/media) en de vrijheid van het individu versus de bescherming van het collectief. Hoe ver mogen en kunnen we hier in gaan? Hoe gaat dit in China en hoe gaan wij hier in Nederland mee om? Nu de rol van China in de nieuwe wereld na Corona belangrijker is dan ooit, worden we gedwongen anders te kijken naar het land. Maar hoe doe je dat als betrouwbare informatie uit China moeilijk te krijgen is? Wat speelt er nu precies in China en hoe kunnen we het land beter begrijpen, nu het ook in ons deel van de wereld zijn invloed vergroot?

Een aantal zeer interessante mensen zullen aanschuiven om hun licht te laten schijnen op China en de daarbij komende vraagstukken. De eerste gast is Willem van Genugten. Willem is emeritus hoogleraar Internationaal Recht aan de Universiteit Tilburg, weet alles over burgerlijke vrijheid en botsende grondrechten. Hoe gaan wij in Nederland om met de vrijheid van het individu versus de bescherming van het collectief? De tweede gast is Max van Lankveld, geboren en getogen in Boxmeer. Max was van september 2018 tot mei 2020 werkzaam als docent op een internationale basisschool in Beijing in China. Door de uitbraak van het virus moest hij helaas terug naar Nederland. Hij kan vertellen hoe het is om in China te wonen en wat hij heeft gemerkt van de controle en macht van de overheid.

Meer informatie
Houd de website en Facebook in de gaten voor de derde gast. Ga voor een overzicht van alle Meet Ups en om aan te melden naar www.biblioplus.nl. De uitzending van VPRO Tegenlicht op 23 september start om 19:30 uur. Vanaf 20:15 uur wordt deze verder besproken. In verband met de maatregelen van het RIVM is het aantal bezoekers beperkt tot 50. Aanmelden via www.biblioplus.nl is daarom noodzakelijk. Toegang voor bibliotheekleden is gratis, niet-leden betalen €2,50.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant