Gerard Sonnemans kan echt alles over ridders vertellen.
Gerard Sonnemans kan echt alles over ridders vertellen.

Terug naar de Middeleeuwen tijdens de Kinderboekenweek

Algemeen 183 keer gelezen

BOXMEER | ‘En toen’, dat is het thema van de Kinderboekenweek 2020. In het kader van dit thema kunnen kinderen vanaf 8 jaar op zaterdag 3 oktober een heuse tijdreis maken in de bibliotheek van Boxmeer. Zo komt onder andere kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans het Kindercollege geven. In dit college vertelt hij alles over het leven van ridders in de Middeleeuwen.

Gerard is een echte expert, heeft veel gelezen over ridders en er zelfs over geschreven. Samen met de kinderen onderzoekt hij wie er geschikt is om ridder te zijn. Want kastelen veroveren, ontvoerde jonkvrouwen bevrijden, reuzen en monsters verslaan en op toernooien strijden, wie wil dat nu niet... Helaas is dat avontuurlijke leven niet voor iedereen weggelegd. En hoe was ridder zijn nu in het echt?

Vindt jouw zoon, dochter of kleinkind dit reuze interessant en wil je ze de kans geven om al hun vragen te stellen? Geef ze dan op voor dit gratis Kindercollege via biblioplus.nl/kindercollege Het Kindercollege is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant