Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Marion Simons-Knoops uit Milsbeek is vandaag, samen met Stephanie Weijers uit Bergen, benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Marion Simons-Knoops uit Milsbeek is vandaag, samen met Stephanie Weijers uit Bergen, benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Ties van Dooren)

Twee Koninklijke Onderscheidingen bij Twirlvereniging Elegance

  •   keer gelezen

BERGEN/MILSBEEK | Marion Simons-Knoops uit Milsbeek is vandaag, samen met Stephanie Weijers uit Bergen, benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeesters Willibrord van Beek van gemeente Gennep en Manon Pelzer van gemeente Bergen mochten gezamenlijk de twee Koninklijke Onderscheidingen uitreiken. Deze bijzondere aangelegenheid vond plaats tijdens een reguliere lesavond van Dans- en Twirlvereniging Elegance in Den Asseldonk in Nieuw Bergen.

Beide dames zijn al 25 jaar op vrijwillige basis betrokken bij de Dans- en Twirlvereniging. Zo is het duo actief als instructrice, verzorgen ze de lessen maar juist ook concoursen. Bij het organiseren van een concours komt veel kijken. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van op maat gemaakte lessen voor solisten, passende kledij en het regelen van de perfecte begeleidingsmuziek.

Samen met de majoretteleden zijn beide instructrices aanwezig bij evenementen in Nieuw-Bergen, zoals Koningsdag, Carnaval en de intocht van Sinterklaas. 

Marion Simons-Knoops
Van 1980 tot 1995 was Knoops Lid van Drumband en Majorettekorps De Kloppers. Na jaren van actief lidmaatschap geeft ze sinds 1995 les. Ze viert haar 40-jarig lidmaatschap. Sinds 1995 is de Milsbeekse dus ook vrijwilliger bij de Dans- en Twirlvereniging Elegance. 

Stephanie Wijers
Sinds 1995 is Wijers uit Bergen vrijwilliger bij de Dans- en Twirlvereniging Elegance. In 1996 is ze tevens penningsmeester geworden van de vereniging. Vanaf 2009 is mevrouw Wijers lid van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Ze is wedstrijdcoördinator en maakt deel uit van de majorettecommissie.

Meer berichten