Hoofdtrainer Remco ten Hoopen wacht een nieuw avontuur met fusieclub EGS'20, dat uitkomt in de derde klasse D.
Hoofdtrainer Remco ten Hoopen wacht een nieuw avontuur met fusieclub EGS'20, dat uitkomt in de derde klasse D. Foto: Peter Kuijpers

'De mensen gaan dit seizoen heus nog wel van EGS'20 horen'

Voetbal 657 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Voor alle clubs in het amateurvoetbal gaat dit weekend de nieuwe competitie van start. Ten opzichte van vorig seizoen kent de regio drie verenigingen minder. Zo zal Menos niet langer actief zijn in het standaardvoetbal. Estria, SCV'58 en GVV'57 gingen deze zomer op in EGS'20, dat uitkomt in de derde klasse. "We hebben een talentvolle ploeg waar de mensen dit jaar nog wel van gaan horen", voorspelt hoofdtrainer Remco ten Hoopen van EGS'20.

Door Martijn Schwillens en Peter Kuijpers

De Cuijkenaar, die zijn trainersfunctie bij EGS'20 combineert met het internationaal scouten van spelers voor DAC 1904 uit Slowakije, plande in de voorbereiding veel wedstrijden in. Ook de bekerwedstrijden gebruikte Ten Hoopen vooral om door te selecteren. "Dat ging de ene keer heel goed, de andere keer wat minder. Zoals tegen VOW (2-2). Daarin speelden we voor rust prima, maar hebben we het in de tweede helft niet goed gedaan. Dat hoort ook een beetje bij de voorbereiding."

Weinig reserves
Wat tijdens de bekerduels van EGS'20 opviel, was het weinige aantal spelers op de reservebank. Een bewuste keuze, bezweert Ten Hoopen. "We zijn een elftal in opbouw. Dat betekent dat jongens veel minuten moeten maken, vooral omdat we een speelstijl willen hanteren die veel loopvermogen vergt. Dan moet je wedstrijdminuten maken en dan kies ik er bewust voor om de jongens die dicht tegen het eerste elftal aanzitten hele wedstrijden te laten spelen bij het tweede elftal en de onder 23."

Club in opbouw
EGS'20 is door het samengaan qua ledenaantallen één van de grootste amateurverenigingen van Oost-Brabant, maar organisatorisch is de club nog duidelijk in opbouw. Zo ontbrak het vorige week tegen VOW aan een vrijwilliger die het wedstrijdformulier kon invullen. "Er zijn mensen die heel veel doen voor de club, maar het is nog een beetje zoeken naar wie er verantwoordelijk is voor de uitvoering van alle taken. Het is zoals het is, maar dat komt allemaal wel goed. Iedereen moet nog een beetje aan elkaar wennen", vertelt Ten Hoopen, die eerder werkzaam was als trainer bij JVC Cuijk en VCA, nuchter.
EGS'20 zal voorlopig haar thuiswedstrijden afwerken op het voormalige complex van GVV'57 in Grave. "Ze zijn het nieuwe complex (in Escharen verrijst na de winter een nieuw sportpark van 4,5 miljoen euro, red.) aan het bouwen. In de tussentijd kunnen we gebruik maken van de oude hoofdvelden van SCV'58 en GVV'57. We bekijken wekelijks welk veld goed is en wat het beste past in het schema, omdat er enorm veel jeugdelftallen zijn."

'Ken eigenlijk helemaal niemand'
EGS'20 komt dit seizoen uit in de derde klasse D, de zogeheten 'Koningsklasse'. Ten opzichte van de voorgaande seizoenen is er echter veel veranderd in 3D, met de toevoeging van drie clubs uit Groesbeek en twee uit Noord-Limburg. "Ik ken eigenlijk helemaal niemand behalve de Groesbeekse ploegen, Vitesse’08 en Hapse Boys. Ik weet dus niet wat ik kan verwachten. Maar ik kijk vooral naar onszelf. We hebben een talentvolle ploeg. We moeten alleen nog wat meer doelpunten gaan maken." EGS'20 opent zondag tegen promovendus SV United in Wanssum.

Kijk op woensdag op Kliknieuws voor een uitgebreide voorbeschouwing op de eerste speelronde in de derde klasse D.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant