Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Arie Molendijk taxeert boeken. Vooral en het liefst boeken uit de 15e en 16 eeuw maar ook alle andere boeken krijgen het "heilige oog" van Arie.
Arie Molendijk taxeert boeken. Vooral en het liefst boeken uit de 15e en 16 eeuw maar ook alle andere boeken krijgen het "heilige oog" van Arie. (Foto: Ed van Alem)

Taxateur Arie Molendijk komt naar hotel Riche

  •   keer gelezen

BOXMEER | De Rotterdamse taxateur Arie Molendijk komt op vrijdag 18 september naar het Boxmeerse hotel Riche voor allerlei taxaties. Iedereen die thuis nog boeken of prenten heeft liggen welke mogelijk van (historische) waarde zijn, kan voor die middag een taxatieafspraak maken. 

Molendijk is met recht een gevestigde orde in het taxatievak. Op 1 december 2018 vierde hij bijvoorbeeld zijn jubileum en had hij ruim 2000 taxatiedagen gehouden in de fraaie Oude pelgrimsvaderskerk in Delfshaven. “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet middels foto’s, telefoon of per e-mail. De kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot ca. 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

Al jaren werkt Molendijk samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Twee jaar geleden was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met 2 andere experts om boeken van het publiek te taxeren. Ook in het buitenland, waaronder Canada, de VS en Australie, heeft Molendijk een goede naam opgebouwd als taxateur.

Zelf bijzondere boeken in bezit?
Iedereen die zeldzame boeken, bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten of prenten in bezit heeft, is welkom om deze door Molendijk te laten taxeren. "De heer Molendijk staat u graag te woord en geeft u graag advies over verkoop of over inbreng op een veiling. Ook vragen over restauratie van boeken beantwoordt hij graag: laat uw kostbare boeken niet verloren gaan!"

De taxaties vinden vrijdag 18 september plaats van 14:00 tot 16:30 uur in hotel Riche op de Steenstraat 51 in Boxmeer. Maak van te voren een afspraak via 06 2717 7625. Kijk voor meer informatie op www.molendijkboeken.nl

Meer berichten