Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Vogelwerkgroep Boxmeer is dringend op zoek naar vrijwilligers.
Vogelwerkgroep Boxmeer is dringend op zoek naar vrijwilligers. (Foto: Hans Peeters/Vogelbescherming Nederland)

Vogelwerkgroep Boxmeer zoekt vrijwilligers

  •   196 keer gelezen

BOXMEER | De Vogelwerkgroep Boxmeer is een verzameling van enthousiaste vogelaars. Zij onderhouden nestkasten van de kerkuil, steenuil, bosuil, torenvalk en slechtvalk. Dit doen zij in het Land van Cuijk en de kop van Noord-Limburg. De werkgroep is zoek naar nieuwe vrijwilligers. 

De populatie van bijzondere vogelsoorten wordt door de vrijwilligers van de Boxmeerse vogelwerkgroep bijgehouden. Ook worden de broedomstandigheden zo optimaal mogelijk gemaakt. ‘’Onze passie is om mensen kennis te laten maken met de vogels en de natuur’’, aldus voorzitter Huub Thoonen.

Vanwege het wegvallen van een vaste administratieve kracht is Huub zeer dringend op zoek naar een nieuwe betrouwbare rechterhand. Het takenpakket bestaat uit het vormgeven en versturen van de jaarlijkse nieuwsbrief, het adressenbestand bijhouden en acceptgirokaarten printen. Zonder het uitvoeren van deze werkzaamheden komt er geen geld binnen en kan het werk voor de vogels niet blijven bestaan. De materialen en gereedschappen voor de reparaties en benzinekosten kunnen dan niet meer worden vergoed. De werkzaamheden zijn zeer coronaproof, omdat het vanuit huis uitgevoerd kan worden.

Naast bovengenoemde is de vogelwerkgroep ook op zoek naar vrijwilligers in het veld, een klus/timmerman en een nieuwe voorzitter. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de vacaturebank (https://vrijwilligers.sociom.nl/) van het Vrijwilligerspunt voor meer info over de diverse functies. Contact opnemen kan ook direct via vrijwilligerspunt@sociom.nl of bel naar 06-13508839.

Meer berichten