Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
De vloer wordt gevlinderd om het vlak te maken.
De vloer wordt gevlinderd om het vlak te maken. (Foto: )

Eerste twee kelders Hoogkoorplein gestort

  •   892 keer gelezen

BOXMEER | De eerste twee kelders op het Hoogkoorplein in Boxmeer zijn gestort. Om wateroverlast te verminderen worden ter plaatse van het Hoogkoorplein vijf zogeheten waterbergingskelders gebouwd. In deze kelders wordt overvloedig regenwater bij een extreme regenbui tijdelijk geborgen. 

De gemeente geeft op Twitter aan dat de eerste twee kelders nu gestort zijn en dat de vloer momenteel wordt gevlinderd om de boel weer vlak te maken te maken. In deze vloer zijn verdiepte putten opgenomen. Het idee achter deze putten is dat het slib zich er in kan verzamelen. Boven deze verdiepte putten komen deksels te liggen waarmee de putten leeg gezogen kunnen worden.

Albert Heijn
De vijf waterbergingskelders komen onder een groot parkeerterrein te liggen. Aan dit terrein gaat Albert Heijn zich vestigen. De entree van deze supermarkt komt straks te liggen aan het Hoogkoorplein. Het nieuwe parkeerterrein (volledig blauwe zone) blijft openbaar, maar heeft een nadrukkelijke functie voor mensen die boodschappen komen doen bij de Albert Heijn.

Alles is er op gericht om bij de opening van de nieuwe Albert Heijn, op woensdag 2 december, het nieuwe parkeerterrein zover mogelijk gereed te hebben. Dat geldt ook voor de Hoogstraat, die gebruikt gaat worden voor de bevoorrading van de supermarkt.

 
Meer berichten