Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
De kroonwerken bij het Genneperhuis zijn ook onderdeel van De Lob van Gennep.
De kroonwerken bij het Genneperhuis zijn ook onderdeel van De Lob van Gennep. (Foto: )

Uitgave extra “Lob-krant” in september

  •   keer gelezen

GENNEP / MOOK EN MIDDELAAR | Medio September ontvangen alle inwoners van de lob van Gennep een extra dorpskrant. Dit betreft de inwoners van Middelaar, Milsbeek, Ottersum, Plasmolen en Ven-Zelderheide. Deze Lob-krant zal geheel gewijd zijn aan de Lob van Gennep.

De vier dorpsraden van de kernen, gelegen in de lob van Gennep, willen alle inwoners zo goed mogelijk informeren over de dijk-alternatieven. Om voldoende draagvlak voor de uiteindelijke keus te creëren bij de inwoners, is het naar ons idee goed om informatie te geven vanuit verschillende invalshoeken en standpunten.

De Dorpsraad Middelaar-Plasmolen heeft met dit doel in maart een Dorpsraad overleg geheel gewijd aan de Lob van Gennep. Tijdens dit overleg hadden de verschillende partijen (Nee tegen de vloedgolf, Flop van Gennep, project groep Lob van Gennep en de technische commissie) ieder zeven minuten spreekrecht. Daarna was er gelegenheid om vragen te stellen. Deze avond werd door de sprekers en inwoners zeer gewaardeerd.

Vanwege de Corona-maatregelen is een vervolg bijeenkomst niet mogelijk. Als alternatief brengen de dorpsraden van Middelaar-Plasmolen, Milsbeek (S!IM), Ottersum en Ven Zelderheide de ‘Lob-Krant’ uit. In deze krant krijgen 5 partijen ieder een pagina om hun standpunten aan u kenbaar te maken. Naast bovengenoemde partijen hebben we ook de wethouders van Gennep en Mook en Middelaar om hun bijdrage gevraagd.

Vervolgens zijn schriftelijke vragen gesteld door de leden van de dorpsraden ter verduidelijking van de standpunten van alle partijen, waarop zij nog een reactie konden inleveren.

In de Lob-krant worden zowel de oorspronkelijke teksten, de vragen en de antwoorden gepubliceerd.

Meer berichten