Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Wegens het coronavirus zullen er dit jaar geen lange rijen te vinden zijn bij de Kansas.
Wegens het coronavirus zullen er dit jaar geen lange rijen te vinden zijn bij de Kansas. (Foto: Ten Haaf Fotografie)

Kuukse Kwis wordt dit jaar de ‘Blief Tuus’ editie

  •   keer gelezen

CUIJK | Dit jaar zullen er geen lange rijen te vinden zijn voor de deur bij Kansas in Cuijk. De welbekende Kuukse Kwis kan wegens de coronacrisis niet in haar normale vorm plaatsvinden. De organisatie komt daarom met een ‘Blief Tuus’ editie.

“In deze tijd worden er veel evenementen en activiteiten afgelast door de corona maatregelen. Helaas kan de Kuukse Kwis ook niet georganiseerd worden in zijn oorspronkelijke opzet waarbij grote groepen mensen bijeenkomen. De organisatie heeft nu een speciale 'Blief Tuus' editie ontwikkeld. Een coronaproef editie die dicht bij de oorspronkelijke structuur staat.”

De vragen die tijdens de kwis gesteld worden, zullen niet enkel over Cuijk of de omliggende kerkdorpen gaan. Ook algemene vragen zullen de revue passeren. "Hierdoor is het voor iedereen leuk en toegankelijk om er aan deel te nemen" stelt de organisatie.

Deelname
Deelnemen kan nu met kleinere teams uit Cuijk en de bijbehorende kerkdorpen. Vanaf zondag 27 september 14:00 uur kunnen de teams zich inschrijven via www.kuuksekwis.nl. Na betaling van het inschrijfgeld (€10.-) ontvangen de deelnemers per post een bewijs van inschrijving. Het kwisboek wordt in de vorm van een USB-stick op 14 november tussen 14:00 en 18:00 uur, na inlevering van het bewijs van inschrijving, overhandigd in De Kansas. Op deze USB-stick, welke naderhand niet meer terug ingeleverd hoeft te worden, wordt de kwis verder uitgelegd.

Het kwisboek
Het beantwoorden van de vragen gaat dit jaar op tijd. Nadat de vragen zijn beantwoord moet het 'kwisboek' z.s.m. 'ingeleverd' worden. Om 23:00 uur sluit de mogelijkheid tot inleveren. De top 3 deelnemers worden op dezelfde avond nog uitgenodigd om naar de Kansas te komen voor de prijsuitreiking. Dit wordt live gestreamd op de Facebook pagina van de Kuukse Kwis. Naast de top 3 worden er ook prijzen beschikbaar gesteld voor andere plaatsen zoals de 11e, 22ste en 33ste.

Wat valt er te winnen?
Prijzengeld bedraagt € 100,- voor de winnaars, € 75,- voor de tweede plaats en € 50,- voor de derde plaats. Er wordt jaarlijks een donatie van € 500,00 door de organisatie gedaan aan een goed doel in Cuijk.

Meer berichten