Gertrude Smits-Mulder en Bianca Janssen
Gertrude Smits-Mulder en Bianca Janssen (Foto: )

Dubbel afscheid bij De Bekse Klinkertjes

  •   keer gelezen

VIERLINGSBEEK | Tijdens de jaarvergadering hebben zowel Bianca Janssen als Gertrude Smits-Mulder afscheid genomen als bestuurslid van de Vierlingsbeekse dansgarde De Bekse Klinkertjes.

Bianca heeft zich ruim 7 jaar ingezet als penningmeester van de vereniging. Ook was Bianca verantwoordelijk voor de organisatie van onze welbekende kerststerrenactie. De inkoop van bloemen, de planning van de routes en de communicatie verliep altijd vlekkeloos. Voor haar jarenlange inzet voor onze vereniging heeft Bianca in de vorm van bloemen en een cadeau een groot “dankjewel” gekregen.

En na ruim een halve eeuw lidmaatschap en betrokkenheid heeft ook Gertrude Smits-Mulder afscheid genomen van de dansvereniging. Als meisje van 4 jaar is ze gestart als balletdanseres. Enkele jaren later werd door de carnavalsvereniging gevraagd om optredens te verzorgen tijdens de zittingen, wat uiteindelijk het beginpunt was van de dansgroep zoals we deze kennen. Tijdens haar danscarrière heeft Gertrude meerdere nationale titels weten te bemachtigen voor zowel de garde- als de showdansdiscipline. Met de oosterse dans werd zij zelfs Europees Kampioen..

Later hield Gertrude zich veel bezig met het verzorgen van de trainingen. Naast haar bestuursfunctie stond ze ook jarenlang klaar als commissielid bij de sportbond NDO. Haar laatste taak hoopt Gertrude in 2021 met succes te mogen afronden: de organisatie van de door Corona uitgestelde Europese Kampioenschappen. Tijdens de jaarvergadering heeft Gertrude haar laatste woorden gesproken als voorzitter van de Bekse Klinkertjes. Naast de bloemen en cadeaus die ze heeft gekregen, is Gertrude benoemd tot erelid van de dansvereniging.

Meer berichten