Burgemeester Karel van Soest ziet helaas geen mogelijkheden om, met de huidige adviezen, carnavalsactiviteiten te laten plaatsvinden in de gemeente.
Burgemeester Karel van Soest ziet helaas geen mogelijkheden om, met de huidige adviezen, carnavalsactiviteiten te laten plaatsvinden in de gemeente. (Foto: Bas Delhij)

Burgemeester van Soest: 'Wij zien geen mogelijkheden om carnavalsactiviteiten te organiseren'

  •   keer gelezen

BOXMEER | Gemeente Boxmeer gaat maandag 21 september in gesprek met de carnavalsverenigingen in de gemeente. Hierin wordt er gesproken over het aanstaande carnavalsseizoen en het coronavirus. Burgemeester Karel van Soest ziet namelijk, helaas, geen mogelijkheden om de carnavalsfestiviteiten door te laten gaan. 

“Als we uit moeten gaan van de adviezen van de veiligheidsregio, dan zien wij geen mogelijkheden om carnavalsactiviteiten te organiseren in de gemeente Boxmeer” vertelt de Boxmeerse burgemeester. Met deze gedachte moet de burgervader, zeker met pijn in het hart, dan ook het gesprek met de carnavalsverenigingen van aanstaande maandag openen. “Carnaval is natuurlijk één groot cultureel festijn hier in het zuiden, dus die verenigingen zullen dit zeker niet leuk vinden. Maar ik zie helaas geen andere mogelijkheid." 

"Wel is het goed dat ze tijdig op de hoogte zijn gebracht." vult van Soest aan. "Veel verenigingen zijn, zo eind van de zomer, immers al bezig met de voorbereidingen.”

Horeca
Voor de horeca is er geen sprake van een verandering. De huidige maatregelen zullen, indien nodig, nog steeds van kracht zijn. Al verwacht de burgemeester niet dat er heel veel carnavalsevenementen op anderhalve meter, en zittend, zullen plaatsvinden.

Metworst
Wat betreft de Metworst is de gemeente nog bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden. Deze zou wellicht kunnen plaatsvinden zonder publiek. Volgens van Soest is de Metworst, hoewel het met carnaval plaatsvindt, geen officiële carnavalsactiviteit. “Wij zeggen niet bij voorbaat dat het niet door kan gaan. Het principe waar wij van uitgaan luidt: kom zelf met een protocol waarin je aangeeft hoe je de Metworst wilt organiseren. Hoe wil je voorkomen dat er publiek komt? En wat als er toch mensen op afkomen? Daar ligt nu de uitdaging.”

Meer berichten