Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
De heer Joop van Haalen uit Cuijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De heer Joop van Haalen uit Cuijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. (Foto: )

Koninklijke onderscheiding voor Joop van Haalen

  •   keer gelezen

CUIJK | De heer Joop van Haalen uit Cuijk is, wegens zijn jarenlange inzet als vrijwilliger, vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Tijdens de jaarvergadering van accordeonorkest Toets en Bas in verenigingskantine "de Klus" in Katwijk, is deze onderscheiding door burgemeester Wim Hillenaar uitgereikt.

De heer Van Haalen heeft in 2000 accordeonorkest Toets en Bas opgericht en hij is nu nog steeds muzikaal leider en dirigent van dit orkest. Hij verricht hiervoor allerlei hand- en spandiensten.

Eveneens was hij muzikaal leider en accordeonist van het Beerse Visserskoor van 1999 tot 2011. De heer Van Haalen was ook van 2004 tot 2014 de initiatiefnemer en organisator van de muziekbeurs/accordeonbeurs. Muziekliefhebbers en muziekbeoefenaars uit het hele land troffen elkaar op een laagdrempelige manier. Hij heeft met dit evenement ‘Land van Cuijk’ landelijk op de kaart gezet.

De heer Van Haalen is iemand die zich al geruime tijd ten bate van de samenleving inspant. Op grond van zijn vele verdiensten op maatschappelijk gebied heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Meer berichten