Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek

Gemeente Gennep komt graag in contact met jonge mantelzorgers

  •   keer gelezen
Gemeente Gennep komt graag in contact met jonge mantelzorgers
Gemeente Gennep komt graag in contact met jonge mantelzorgers (Foto: Ties van Dooren)

GENNEP | Volgens statistieken zijn er in gemeente Gennep zo’n 900 jonge mantelzorgers. Dit zijn kinderen en jongeren tot 25 jaar, die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is, of een psychische aandoening heeft. Jonge mantelzorgers hebben extra zorgtaken, maken zich zorgen of ervaren een zorgtekort in het gezin. Deze situatie kan een grote impact hebben op hun leven. Daarom komen we graag met hen in contact om de juiste zorg en ondersteuning te bieden.

Ben jij een jonge mantelzorger? Registreer jezelf dan via www.gennep.nl/mantelzorg. Of ken je een jongere die mantelzorg verleent? Help hem of haar dan om zich als jonge mantelzorger te registreren. Twijfel je, of wil je graag meer informatie over jonge mantelzorgers? Kijk dan eens op www.mantelzorg.nl/jongzorgen. Of neem contact op met Team Toegang via (0485) 49 41 44. 

Mantelzorgcompliment
Gemeente Gennep zet jonge mantelzorgers graag in het zonnetje. In oktober krijgen geregistreerde jonge mantelzorgers een goodiebag, met verrassingscadeaus en informatie over hulp en ondersteuningsmogelijkheden. Daarnaast nodigen we hen uit voor een dag Toverland op 1 november 2020. Daarbij zijn ook onze zorgconsulenten aanwezig om kennis te maken.

Meer berichten