Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Onderdeel van het MaasWaalpad is een nieuwe brug over de Maas, De Maasover
Onderdeel van het MaasWaalpad is een nieuwe brug over de Maas, De Maasover (Foto: Gemeente Cuijk)

Snelle fietsroute MaasWaalpad open

  •   keer gelezen

REGIO | Vanaf zaterdag 26 september 2020 is de snelle fietsroute MaasWaalpad open. Dat kan niet ongemerkt voorbijgaan. De gemeenten Cuijk, Mook en Middelaar, Heumen en Nijmegen en de drie provincies nodigen iedereen uit de fietsroute te verkennen. Langs de route staan tussen 12.00 tot 15.00 uur de zeven organisaties met een kleine attentie of een lekkernij.

Het MaasWaalpad is een mooie nieuwe (fiets)verbinding tussen de Campus Heyendaal in Nijmegen en het treinstation in Cuijk. De route is vlak en heeft weinig obstakels. Forensen, scholieren en toeristen kunnen sneller op de fiets naar werk, studie of verblijfplaats. Onderdeel van het MaasWaalpad is een nieuwe brug over de Maas, De Maasover. Deze rechtstreekse fietsbrug over de Maas levert fietsers (van en naar Cuijk) 2,5 km winst op in vergelijking met de route via de brug over de A73. De verwachting is dat veel forensen en scholieren gebruik zullen maken van de brug.

De Maasover
Via een naamwedstrijd is de naam De Maasover gekozen. Acht inzenders stelden deze naam voor en ontvangen een prijs van de provincie Gelderland. De brug heeft ook een voetpad zodat ook wandelaars de oversteek tussen de toeristische trekkers het ‘Rijk van Nijmegen‘ en het ‘Land van Cuijk’ kunnen maken.

Gezellig fietsen
In verband met Corona zien de samenwerkende provincies en gemeenten af van een officiële opening. Om de ingebruikname van de route niet ongemerkt voorbij te laten zijn er die dag tussen 12.00 en 15.00 uur stands waar een lekkernij of een kleine attentie wacht van de samenwerkende organisaties. Er is geen vaste starttijd en iedereen kan starten op een willekeurige plek langs de route.

Stands
Op deze zeven locaties kunt u stoppen voor een aardigheidje van de betrokken overheidsinstanties.

Meer berichten