Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
"Mien bluumkes bluije altied."
"Mien bluumkes bluije altied." (Foto: Theo van Kessel)

'Bluumkes' expositie in het Vierlingsbeekse Koningskerkje

  •   keer gelezen

VIERLINGSBEEK | De prachtige werken van kunstschilder Theo van Kessel zijn vanaf zaterdag 26 september te bewonderen in het Koningskerkje in Vierlingsbeek. Een vijftiental kleurrijke werken, met ‘Bloemen’ als thema, zullen voor twee weekenden de harten van iedere (kunst)liefhebber stelen. "Mien bluumkes bluije altied."

“Al als kind was ik veel met tekenen bezig, daar is ook mij latere interesse voor de schilderkunst ontstaan. Iets creëren op een meestal groot formaat doek vindt ik wel een mooie uitdaging. Daar gaat meestal wel de nodige voorbereiding aan vooraf om uiteindelijk een goed ogend kunstwerk te maken. Alles moet dan ook in de puntjes kloppen, de verhouding, het kleurenpalet, de uitstraling.” vertelt Theo. “Meestal laat ik het bijna voltooid kunstwerk enkele dagen op de schildersezel rusten en kijk dan af en toe op afstand erna, zou ik nog iets moeten veranderen? Of ik maak een wandeling, even het hoofd leeg maken en als ik dan weer thuis ben kan ik weer aan de slag”

“Aan de voorbereiding van deze expositie ben ik al meer dan anderhalf jaar bezig. De rode draad die door deze expositie loopt is “bloemen”. Daarvoor heb ik een 15-tal werken zoals stillevens, realistisch en deels abstract werk gemaakt. Ook heb ik veelvuldig het paletmes gebruikt om de bloemen te accentueren. De expositie is kleurrijk wat ook in mijn bedoeling lag.”

Praktische informatie
Op zaterdag 26 september wordt de expositie geopend door niemand minder dan Carnavalsburgemeester Tonny Ebben. Ook op zondag 27 september en zaterdag en zondag 3 en 4 oktober, is de expositie te zien in het Koningskerkje in Vierlingsbeek.. Het kerkje is die dagen geopend van 11:00 tot 16:00 uur.

Meer berichten