Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Een aantal bewoners uit Mook zijn een burgerinitiatief gestart dat zich hard wil maken voor meer speel- en beweegvoorzieningen voor kinderen in het dorp.
Een aantal bewoners uit Mook zijn een burgerinitiatief gestart dat zich hard wil maken voor meer speel- en beweegvoorzieningen voor kinderen in het dorp. (Foto: )

Werkgroep Natuurlijk spelen & bewegen in Mook zoekt leden

  •   keer gelezen

MOOK | Een aantal bewoners uit Mook zijn een burgerinitiatief gestart dat zich hard wil maken voor meer speel- en beweegvoorzieningen voor kinderen in het dorp. Zij zoeken leden voor een nieuw op te richten werkgroep. 

In het voorjaar van 2020 is een petitie voor meer speelvoorzieningen in het dorp aangeboden aan de gemeenteraad. De petitie was ondertekend door kinderen en ouders van de Adalbertbasisschool in Mook. Sindsdien zijn de initiatiefnemers Eefje en Jessica met de gemeente in gesprek over de mogelijkheden. 

“Om meer speelvoorzieningen in Mook te kunnen realiseren hebben we meer handjes en hersenen nodig, daarom willen we een werkgroep oprichten met daarin dorpsbewoners die ons op allerlei manieren kunnen helpen,” zegt Jessica. “Je kan bijdragen op de manier die bij jou past, dat kan variëren van een keer mee brainstormen, mee klussen, je netwerk beschikbaar stellen of plaatsnemen in de stichting in oprichting. Alle hulp is welkom!” 

Een eerste oproep in de facebook-groep Natuurlijk spelen & bewegen in Mook heeft al negen enthousiaste reacties opgeleverd, maar de werkgroep kan nog breder vertegenwoordigd worden. 

De eerste bijeenkomst vindt begin oktober plaats. Woon je in Mook en vind je het ook belangrijk dat kinderen lekker buiten kunnen spelen? Meer informatie of wil je je aanmelden voor de werkgroep? Stuur een e-mail naar speeltuinmook@gmail.com.

Meer berichten