Vianen Vooruit en Olympia'18 deden weinig voor elkaar onder
Vianen Vooruit en Olympia'18 deden weinig voor elkaar onder Foto's: Bas Delheij

2F: Vianen Vooruit sleept zege uit derby met Olympia’18, De Ruijter van Volkel al na acht minuten rood

Sport 2.571 keer gelezen

Eveneens in 2F een volledig programma met de spannende derby Vianen Vooruit – Olympia’18 die uiteindelijk door de thuisclub werd gewonnen. Oranje was troef op De Schellen in Nistelrode bij Prinses Irene en DAW. Een lelijke uitglijder van CHC thuis tegen Emplina. Volkel startte in ondertal met een stevige nederlaag op de eigen Eeuwsels.

Bij Helvoirt – EVVC werd slechts twee maal afgetrapt, wat betekent dat er niet werd gescoord. Het bleef een ouderwetse Frits van Turenhout 0-0. De ploegen deden voor elkaar niet onder en beiden kregen kansen maar de doelpunten bleven uit. Trainer Antwan van Rijn: “Vandaag een terechte 0-0 stand. Wij meer balbezit wat resulteerde in bijna 20 corners. Waar alles bij elkaar wij toch niet echt gevaarlijk werden. Helvoirt speelde veelvuldig de lange bal waaruit ze een paar kleine kansen creëerden.”

Vianen Vooruit – Olympa’18 2-1
Met een gelimiteerd aantal toeschouwers die er dan ook waren. Het werd een wedstrijd met weinig goed voetbal, al was het wel spannend. Voor rust viel de eerste goal door doelpunt van Jeroen Ebben die mocht scoren na een voorzet van Stan Peters. Dat was tevens de ruststand. In de tweede helft bleef de thuisclub aanvankelijk wat sterker wat zich uitte in een mooie lob van Rik Renirie over de doelman van Olympia’18. De ploeg uit Boxmeer leek terug te komen na een benutte strafschop van Freek Kerkhoff, maar daar bleef het bij. Trainer Niels Voet: “Een wedstrijd met matig voetbal. Een mooie teamprestatie van ons. We hebben hard gewerkt met de totale ploeg.”

Volkel – SVSSS 1-4
Volkel lijkt op dezelfde draad door te gaan als waar het vorig seizoen mee is geëindigd voor de coronastop. Op de eigen Eeuwsels werd een afgetekende 1-4 nederlaag tegen de ploeg uit Udenhout. Toch had deze nederlaag wel degelijk een verzachtende omstandigheid. Volkel kreeg al na acht minuten een fikse tegenvaller te slikken nadat Thijmen de Ruijter rood kreeg en de bal op de penaltystip verdween, wat 0-1 betekende. Toch vocht Volkel terug en kromde de ruggen wat nog 1-1 betekende. Echter daarna vloeiden de krachten weg en liep SVSSS uit aan de uiteindelijk 1-4.

Prinses Irene – DAW 0-1
Oranje heerste op de Schellen wat je krijgt als Prinses Irene tegen DAW speelt. Het werd een kleine nederlaag voor de thuisclub. DAW begon goed aan de wedstrijd en kreeg na drie minuten al een eerste grote mogelijkheid. De corner van Freek van Boekel werd door Robbert Knipping bij de tweede paal ingekopt en door Prinses Irene van de lijn gehaald. Diverse kansen volgden nog voor de bezoekers. In de tweede helft kwam voor DAW Corik Megens in het veld voor Jacco van der Heijden. Dit gaf DAW duidelijk een boost wat resulteerde in de 0-1. Het was Freek van Boekel die Corik Megens in liet koppen waar Niels Groot uit de rebound kon scoren. In de slotfase nam de druk van Prinses Irene toe. Tot kansen kwam het niet meer. DAW pakte belangrijke punten op de eerste competitiedag.

Volharding – Venhorst 2-1
Het ambitieuze Volharding is het nieuwe seizoen begonnen met een bijzonder moeizame zege in eigen huis tegen Venhorst: 2-1. Grote man bij een grotendeels ploeterende Vierlingsbeekse formatie was de pas 18-jarige controleur Brent Achten. Tekenend voor de wedstrijd was het dat Volharding toch niet met een voorsprong ging rusten. Nick Joosten schoot de Vierlingsbekers op slag van rust naar 1-0. Toch viel nog vóór rust de gelijkmaker. Volharding gaf achterin te weinig druk op de bal, waardoor aanvoerder Tom van de Boogaard heel makkelijk de geheel vrijstaande Thijs van Sleeuwen kon vinden. Van Sleeuwen had geen enkele moeite om de bal langs Roel van Rens te koppen: 1-1. Na rust kon Volharding de wedstrijd niet naar hun hand zetten. Thijs van Sleeuwen bleef gevaarlijk en een fikse handenbinder voor de Volharding defensie. Toch zou het kwartje alsnog richting de thuisclub vallen. Een hoekschop in de 82e minuut werd door Vincent Buijssen haarfijn op de hoofd van Achten gemikt, waarna de jongeling fraai koppend voor de 2-1 zorgde. Vreugde alom op Soetendaal waar de eerste driepunter van het seizoen een feit werd. Venhorst stond er wat zuur bij en moest met lege handen terug richting Venhorst.

Heeswijk – Real Lunet 2-3
Heeswijk keek al na de eerste helft tegen 0-2 achterstand aan. De Balledonkers kwamen goed uit het kleedlokaal na rust. Na een diepe bal over de verdediging schatte Max Sluiter de situatie het beste in en wist de bal langs de uitstormende keeper De Vries te spelen: 1-2. Alles was nog mogelijk plots. Wouter van Dijke werd binnen de Real Lunet zestien onderuit gehaald en scheidsrechter Quinten plaatste de bal op elf meter van De Vries. Arjen Haast is meestal trefzeker maar ditmaal was de keeper hem de baas. In de ogen van Quinten te vroeg vertrokken en Haast mocht zijn inmiddels ‘beschadigde reputatie’ goedmaken wat ook 2-2 betekende. Ondanks dat Heeswijk na de gelijkmaker door bleef drukken en zelfs nog een kans kreeg om de voorsprong te nemen, sloeg het noodlot niet veel later toe aan de andere kant. Na een uitbraak via de linkerkant leek er weinig aan de hand voor de thuisploeg, echter werd een schot uit de tweede lijn zo gekraakt dat dit precies over keeper Sebastian de Schouwer heen viel. Heeswijk ging in een laatste poging nog erg offensief spelen, maar de wellicht verdiende gelijkmaker bleef uit.