Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Tweedehands baby- en kinderkleding shoppen tijdens een eerdere editie van de Boxmeerse Kinderbeurs.
Tweedehands baby- en kinderkleding shoppen tijdens een eerdere editie van de Boxmeerse Kinderbeurs. (Foto: )

Boxmeerse Kinderbeurs: 'de ruimte komt goed van pas'

  •   keer gelezen

BOXMEER | Nadat het in maart moest worden afgelast vanwege de coronacrisis, is het zondag 4 oktober tijd voor de vierde editie van de Boxmeerse Kinderbeurs in 't Hoogkoor te Boxmeer. Met nieuwe maatregelen kan het deze herfst van 10.00 tot 13.00 uur wel plaats vinden. De entree bedraagt 2 euro voor 12 jaar en ouder.

Yoshie Cuppen en Elke Zwinkels zijn nu al drie jaar de organisatoren van de beurs. Toen zij de organisatie overnamen, waren ze meteen op zoek gegaan naar een grotere locatie om de beurs uit te breiden. Dat is 't Hoogkoor geworden en bevalt ze erg goed. "Zeker nu komt de ruimte die we hebben in 't Hoogkoor goed van pas. Het is goed mogelijk voor bezoekers en deelnemers om anderhalve meter afstand te houden", aldus Yoshie.

Tweedehands shoppen
Voor de beurs hebben deelnemers een tafel kunnen huren, waarop zij alles dat zij willen verkopen mogen presenteren: van baby- en kinderkleding tot zwangerschapskleding en van speelgoed tot wandelwagens, autostoeltjes en meubeltjes. Je kunt hier dus gemakkelijk tweedehands baby- en kinderspullen kopen. Yoshie: "Baby- en kinderkleding lijdt heel weinig. Er zijn op de beurs dan ook veel leuke en nuttige dingen te vinden. Het is erg leuk om er rond te struinen. Daarnaast hebben we ook een samenwerking met Jump2High.nl, een springkussenbedrijf in Cuijk, waardoor ook kinderen plezier kunnen hebben tijdens de beurs."

Spullen die aan het einde van de beurs over zijn, kunnen worden gedoneerd aan Kringloopwinkel MaGe van Stichting MaGe. MaGe zet zich in voor de minima van de gemeente Gennep. De opbrengst wordt gebruikt om het bedrijf te runnen, werkgelegenheid te creëren en de afvalberg te reduceren en hierdoor het milieu te verbeteren.

Kleine ondernemers
"Voor iedere editie melden zich ook kleine ondernemers aan", legt Yoshie uit. "Zo hebben we handgemaakte kleding, kraamzorg, een babycoach en een pretecho gehad, om er maar een paar te noemen. Dit wisselt per editie." Ook deze editie zullen er weer leuke verassingen aanwezig zijn. Deze ondernemers zorgen ook voor leuke winacties die via Facebook @BoxmeerseBabyKinderbeurs en Instagram @boxmeersekinderbeurs te volgen zijn.

Maatregelen
Uiteraard wordt gevraagd om zelf anderhalve meter afstand te houden. Verder heeft de organisatie gezorgd voor een vaste looproute langs alle deelnemers en kun je zoveel rondjes maken als je wilt.

Meer berichten