Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
De Bank  vormt de nieuwe een ondernemershotspot in Heijen
De Bank vormt de nieuwe een ondernemershotspot in Heijen (Foto: )

Dé ondernemershotspot in Heijen: De Bank

  •   keer gelezen

HEIJEN | Veilig investeren om het bedrijf te laten floreren. Dat is waar banken voor staan. Ook ‘De Bank’ in Heijen, dat sinds dinsdag 15 september haar deuren heeft geopend, biedt ondernemers de perfecte kans om het bedrijf te laten groeien. Door flexibel kantoorruimte aan te bieden zonder langdurige contracten, blijven de risico’s laag. Zo vormt De Bank een ondernemershotspot in Heijen.

“Stel je werkt doordeweeks in de bouw, en in het weekend heb je nog een klein IT-bedrijfje. Of je werkt aan webshop vanaf het zolderkamertje bij je ouders, en je merkt dat het wel heel goed van de grond komt. Dan wil je toch een plekje hebben om rustig te kunnen werken, mensen te kunnen ontvangen of te vergaderen” vertelt initiatiefnemer Henk Meijers. “Hier kan dat. De Bank biedt de mogelijkheid om heel flexibel én laagdrempelig kantoorruimte te huren. Bijvoorbeeld voor slechts twee dagen per week, een half jaar lang. Een soort timesharesysteem voor kantoorruimte.”

Schot in de roos
De zaadjes voor dit creatieve idee werden geplant nadat de podotherapeut het pand verliet. “Het gebouw is van mij. Als het leegstaat heb ik er natuurlijk niets aan, en Heijen zelf ook niet” legt Henk uit. “Dus dacht ik bij mezelf: ‘wat willen ondernemers? En hoe kunnen we hier op inspringen?’” Al gauw ontstond het plan voor het in de regio unieke idee. “En het lijkt een schot in de roos. Het zit voor het komende half jaar al vol!”

Logisch ook want De Bank vormt de perfecte uitvalsbasis voor de beginnende ondernemer. “Er zal altijd iemand aanwezig zijn om de gasten te ontvangen of mensen door te verwijzen. Daarnaast werk je met meerdere ondernemers in hetzelfde gebouw. Zo kun je meteen een ijzersterk netwerk opbouwen. Mocht jouw bedrijf in rap tempo uit zijn jasje groeien, kun je ook zonder gedoe een nieuw onderkomen zoeken.”

Bijzondere ruimtes
Naast het concept zijn ook de kantoorruimtes zelf zijn van unieke aard. Omdat alle facetten, essentieel voor een bank, nog volledig intact zijn hangt er een bijzondere sfeer. “De kluis wordt straks een mooie vergaderruimte. Die is daar groot genoeg voor.” Henkt grapt verder over de vuistdikke kluisdeur: “deze laat ik maar mooi zitten. Die haal je ook niet zo één twee drie weg.”

Officieel geopend
Nu is het bijzondere bedrijvencentrum aan de Hoefstraat dus officieel en op feestelijke wijze geopend. Iedere ondernemer in Heijen en omgeving is welkom om via De Bank de businesswereld flexibel te bestormen. En daarmee wordt Hèjje nóg en beetje mojjer.

Meer berichten