Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Artist impression
Artist impression (Foto: )

Nieuwe vestiging AH Boxmeer

  •   keer gelezen

BOXMEER | Het gaat rap, heel erg rap: de bouwwerkzaamheden op het Hoogkoorplein in Boxmeer. In een razend tempo wordt de nieuwe vestiging van Albert Heijn gerealiseerd. Naast een enorme toename in winkeloppervlakte, wordt de nieuwe vestiging ook hét toonbeeld van moderniteit. Een waar AH vlaggenschip.

“We krijgen er een kilometer aan schap bij!” vertelt een trotste Jacco Janssen, franchisenemer van de Boxmeerse Albert Heijn. “Dat klinkt misschien niet zo heel veel, maar als je in schapruimte denkt, dan is dat écht heel erg veel!” Het was dan ook deze hoeveelheid schapruimte, of eigenlijk het gebrek er aan, waarom het hoog tijd werd voor een groter pand. “De absolute drijfveer voor ons was het uitbreiden van het assortiment. We kunnen in het huidige pand gewoon niet alles meer kwijt. De schappen zijn niet van elastiek.”

Al geruime tijd kampt Jacco met dit probleem. Diverse pogingen tot uitbreiden of verhuizing zijn dan ook al gewaagd, maar vergeefs. Maar nu is alles dan toch eindelijk rond, en mooier dan alle voorgaande opties samen. “Misschien had het gewoon zo moeten zijn. Dit is wel echt de meest fantastische plek! Het ligt mooi centraal, biedt veel parkeerruimte en we kunnen het breed aanpakken.” Jacco benadrukt hierbij ook de goede samenwerking met de gemeente. De plannen voor de waterbergingskelders onder het plein stonden natuurlijk al in de gemeentelijke agenda. “De gemeente wilde daarnaast natuurlijk een passende invulling voor het leegstaande pand. Dus hebben ze de plannen voor het Hoogkoorplein naar voren gehaald zodat we alles in één keer konden uitvoeren. Die samenwerking tussen ons en de gemeente ging echt optimaal!”

Binnen vliegen
Maar naast de gemeente zijn ook klanten dolenthousiast over de verbouwing. Met heel veel interesse en nieuwsgierigheid worden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten gehouden. Op bijna wekelijkse basis plaatst de supermarkt foto’s en video’s van de verhuizing op de Facebookpagina. “En iedereen kijkt daar op. Onze video’s krijgen soms wel 9000 hits! Mensen zijn echt heel betrokken en dat vind ik heel erg mooi!” aldus Jacco. “Eén van mijn trouwe klanten, Sander Brugman van isobrugman.nl, bood zelfs aan om zijn drone in te zetten. Dus hebben we laatst boven het pand gevlogen, en gaan we binnenkort met Sanders drone ook naar binnen om daar opnames te maken. Dat is toch gaaf!”

 

De nieuwste techniek
Maar ook als het pand straks klaar is en de winkelwagentjes door de gangpaden rollen, barst de winkel van de hoogwaardige technische snufjes. De meest moderne technieken worden feilloos geïntegreerd in het vertrouwde Albert Heijn jasje. “We krijgen dry misting. Zo’n benevelingssysteem voor de groente afdeling. Daarmee blijft alles nóg langer lekker vers. Maar denk ook aan zelfscanners, handterminals of scannen met je smartphone.” Deze snufjes zijn in sommige filialen al gemeengoed, maar voor de Boxmeerse super is dit helemaal nieuw. “Maar geen zorgen, de reguliere kassa’s blijven bestaan. Dat vinden heel veel mensen nog steeds de fijnste manier van afrekenen.” Ook de elektronische schapkaartjes zijn volgens Jacco het vermelden waard. Met één druk op de knop kan een product afgeprijsd worden. “Dat scheelt ontzettend veel tijd, we voorkomen onduidelijkheid én het is duurzamer omdat we geen papier meer gebruiken.”

Volledig ingericht
Op papier is de hele winkel al volledig ingericht en klaar voor shoppend Boxmeer. Ieder HAK potje heeft een plekje gekregen. De verdrievoudigde versafdeling is tot op het laatste plakje ham al ingedeeld en ook de exotische maaltijdpakketten zijn op papier zij aan zij verenigd. Die planning ligt volgens Jacco al sinds februari klaar. “Dat moet ontzettend vroeg van tevoren worden ingepland. De producten zijn nog net niet ingepakt maar verder staat echt alles al klaar. Zodra de verbouwing klaar is kunnen we dan in sneltreinvaart de boel inruimen en klaarmaken voor de opening.”

Zodra op 2 december die extra kilometer aan schapruimte is ingeruimd, de elektronische schapkaartjes de laagste prijs aangeven en bonusaanbiedingen klaar liggen, kunnen de deuren opengaan voor winkelend Boxmeer. Kun je nu al niet meer wachten? Volg dan de Facebookpagina van Albert Heijn Boxmeer voor wekelijkse video’s en updates. Of trek Jacco eens aan de mouw, hij vertelt je er graag over!

Meer berichten