Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>In de gemeente Gennep zijn de kermissen nog niet van de baan.</p>

In de gemeente Gennep zijn de kermissen nog niet van de baan.

(Foto: )

Kermis Milsbeek gaat door, Burgemeester van Beek ‘voorzichtig optimistisch’ over Gennep

  •   keer gelezen

GENNEP / MILSBEEK | Waar de omliggende gemeenten zich genoodzaakt voelden om een streep door de kermisplannen te halen, daar bleef het in gemeente Gennep lange tijd stil. Van de kermissen in Heijen en Ottersum is inmiddels bekend dat ze niet door gaan. Die van Milsbeek kan echter wél doorgaan, en ook de Gennepse is nog niet uit de agenda gehaald.

“Met Milsbeek komen we er uit. De veiligheidsregio is akkoord gegaan met het plan” vertelt Burgemeester Willibrord van Beek. Een 8 a 9 kermiskramen zullen er komen. “Helaas geen botsautootjes. Maar alle anderen zijn er.” Direct benadrukt de burgervader wel dat de invulling anders zou zijn dan normaal. De attracties komen verder uit elkaar te staan en het terrein zal omheind worden, met een apart in- en uitgang. Uiteraard zullen maatregelen zeer goed nageleefd moeten worden.

De kermis vindt plaats van zaterdag 26 tot en met dinsdag 29 september, op het Schutterplein in Milsbeek.

Gennep
Voor Gennep blijft het nog enigszins koffiedik kijken. De kermisexploitanten hebben enkele suggesties ingeleverd. De gemeente is nu in overleg met veiligheidsregio om de ingeleverde suggesties te beoordeelden. “Langzaam maar zeker begin ik voorzichtig optimistisch te worden. Maar pas als de handtekeningen zijn gezet durf ik iets met zekerheid te zeggen.”

“De criteria zijn veel en veel strenger dan normaal” vertelt van Beek verder. Indien het door kan gaan zal ook de Gennepse kermis omheind worden. Daarnaast zijn zaken als ‘plasroutes’ niet weg te denken. “Het zal minder spontaan zijn dan normaal. Maar ik denk dat iedereen al blij is dat het mogelijk door kan gaan.”

Momenteel worden de laatste zaken op papier gezet en is de gemeente druk in gesprek met de veiligheidsregio over de voorwaarden. Het is uiteindelijk de veiligheidsregio die de vergunning zal verlenen. “Er wordt heel nadrukkelijk gelet op dat er aan de RIVM criteria wordt voldaan. Als er ook maar enige aarzeling was dan zouden ze niet akkoord gaan.”

Indien de handtekening daadwerkelijk worden gezet en alle aarzeling is weggenomen, dan zal de kermis plaatsvinden van zaterdag 10 tot en met zondag 18 oktober. 

Meer berichten