De brandweer werd opgeroepen om de samenstelling van de vloeistoffen te onderzoeken.
De brandweer werd opgeroepen om de samenstelling van de vloeistoffen te onderzoeken. Foto: SK-Media
UPDATE

Politie noemt gedumpte vaten Beers ‘asociaal’

Algemeen 1.202 keer gelezen

BEERS | De morgen werden zowel brandweer als politie opgeroepen wegens een grote hoeveelheid gedumpte vaten aan De Bungelaar in Beers. Bij nadere inspectie bleek dat de 21 vaten, met een inhoud van 1000 liter, vol zaten met drugsafval. De politie noemt de dumping ‘asociaal’.

Marloes Lippens, eenheidscoördinator Synthetische Drugs legt dit uit. “Als er 21.000 liter drugsafval onbeheerd de bodem in loopt veroorzaakt dit een gevaar voor dieren en flora. Daarnaast zit hier een mega productieproces achter en zijn er criminelen rijk van geworden. En hoe wrang is het dan dat de kosten voor het opruimen en saneren van deze rotzooi worden betaald door de belastingbetaler!”

Inmiddels worden de lekkende vaten door de LFO, (Landelijk Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) een kleine specialistische eenheid voor complexe en grote drugsdumpingen, opgeruimd.

“De recherche komt graag in contact met mensen die gisteren gelopen hebben over De Bungelaar ter hoogte van het strandje. Om het tijdspad duidelijk in beeld te krijgen, horen we ook graag als je er gisteravond was en je zag de vaten nog NIET liggen. Laat het ons aub weten door onderstaand tipformulier in te vullen. ”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant