Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p><strong>Bij elk van de zeven kraampjes konden fietsers een kleine attentie of versnapering ontvangen</strong> </p>

Bij elk van de zeven kraampjes konden fietsers een kleine attentie of versnapering ontvangen

(Foto: SK-Media)

MaasWaalpad officieel geopend

  •   keer gelezen

CUIJK / MOOK | De nieuwe snelle fietsroute, het MaasWaalpad, én de nieuw aangelegde fietsbrug tussen Cuijk en Mook, zijn vandaag officieel geopend. Om dit heugelijke feit te vieren waren gemeenten Cuijk, Mook en Middelaar, Heumen en Nijmegen, samen met de drie provincies, op het fietspad aanwezig met kraampjes. Bij elk van de zeven kraampjes konden fietsers een kleine attentie of versnapering ontvangen. Op deze manier werd de snelle fietsverbinding coronaproof én feestelijk geopend. 

Het MaasWaalpad is een mooie nieuwe (fiets)verbinding tussen de Campus Heyendaal in Nijmegen en het treinstation in Cuijk. De route is vlak en heeft weinig obstakels. Forensen, scholieren en toeristen kunnen sneller op de fiets naar werk, studie of verblijfplaats. Onderdeel van het MaasWaalpad is een nieuwe brug over de Maas, De Maasover. Deze rechtstreekse fietsbrug over de Maas levert fietsers (van en naar Cuijk) 2,5 km winst op in vergelijking met de route via de brug over de A73. De verwachting is dat veel forensen en scholieren gebruik zullen maken van de brug.

De Maasover
Via een naamwedstrijd is de naam De Maasover gekozen. Acht inzenders stelden deze naam voor en ontvangen een prijs van de provincie Gelderland. De brug heeft ook een voetpad zodat ook wandelaars de oversteek tussen de toeristische trekkers het ‘Rijk van Nijmegen‘ en het ‘Land van Cuijk’ kunnen maken.

Op deze locaties zijn de kraampjes te vinden.

Meer berichten