DSV klopte SVEB.
DSV klopte SVEB. Foto: Voetbal-shoot.nl/Jeff Meijs

4G: DSV mede aan kop, revanche voor Heijen en winnende start Constantia

Voetbal 987 keer gelezen

DSV is de nieuwe medekoploper in de vierde klasse G. De jonge ploeg van coach Maarten van Stiphout won zelf met 2-1 van SVEB en profiteerde daarmee optimaal van het puntenverlies van SV Merselo (nederlaag bij Heijen) en De Zwaluw, dat gelijkspeelde bij Toxandria. Achates blijft hekkensluiter na een nederlaag bij Stormvogels’28. Constantia startte zondag de jaargang met een 3-1 overwinning op VIOS’38.

DSV boekte op karakter een kleine overwinning tegen SVEB. De thuisploeg kende een optimale start toen Chris Dawud al na vijf minuten de 1-0 aantekende. Kort na rust kwamen de Limburgers langszij. “Daarna werd het vooral tactisch interessant. Gelukkig konden wij met ons middenveld en voetballend vermogen de wedstrijd wat meer naar ons toetrekken”, keek Van Stiphout terug. Het was uiteindelijk Lars Veldpaus die met een van richting veranderd schot voor 2-1 zorgde. SVEB was nog een keer dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Roel Sommers redde knap. DSV moet op doelsaldo de koppositie aan Oostrum laten (6-0 om 5-1).

Revanche voor Heijen, ‘Tox’ van de nul af
Heijen revancheerde zich tegen Merselo (2-1) voor de verliespartij tegen De Zwaluw van vorige week. Bas Janssen en Tijn Wabeke gaven Heijen een 2-0 voorsprong. Vlak voor tijd scoorde Merselo nog tegen. De gasten eindigden het duel met tien man. Ook Heijen-coach Peter ten Haaf kreeg rood, nadat hij een speler van Merselo duwde nadat deze op zijn voet was gaan staan.

Toxandria is van de hatelijke nul af na een 1-1 gelijkspel op eigen veld tegen De Zwaluw: Twan Dekkers maakte de 1-1 nadat Siebe Verhoeven al na acht minuten de Oeffeltenaren op voorsprong had gezet.

Constantia begint met winst
Voor Constantia begon na coronaperikelen (bij EWC’46) de competitie pas deze week. De Wanroijnaren hadden alleen voor rust wat te duchten van VIOS’38. “We hebben de tegenstander vanaf de eerste minuut het nakijken gegeven, maar de teller stopte bij 3-1. Als we scherper waren geweest had de uitslag hoger kunnen uitvallen, maar ik ben tevreden met de uitslag en het vertoonde spel”, aldus Gert Jan Reijnen van Constantia, die Milano van der Cruijsen de score zag openen voordat VIOS-speler Guus Jansen op slag van rust wat terugdeed. Via Van der Cruijsen (penalty) en een fraaie treffer van Jeroen van de Ven werd het 3-1.

Achates was niet opgewassen tegen Stormvogels’28 en blijft hekkensluiter na een 3-1 nederlaag. Kai Bicentini tekende in de tweede helft nog voor de gelijkmaker namens Achates, dat in de slotfase een punt verspeelde. Milsbeek speelde met 2-2 gelijk tegen EWC’46. Namens Milsbeek vonden Mitch Kramer en Luuk de Bruin het net.