Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Foto:

Millse Missie Vrienden gaan weer kleding inzamelen

  •   keer gelezen

MILL | Drie maal per jaar, op de tweede zaterdag van april, juli en oktober verzamelen de Millse Missie Vrienden textiel en kleding in. Met deze inzameling krijgt het textiel een tweede kans, én wordt er geld opgehaald voor Centre Simama in Congo. Al het textiel dat voor hergebruik is, kan bij de Millse Missie Vrienden gratis worden ingeleverd. 

In Nederland verdwijnt nog te veel textiel bij het afval. Eeuwig zonde, want “wat wij afdanken wordt elders met open armen ontvangen.” In Mill is dit minder het geval. Veel inwoners, maar ook daarbuiten met contacten in Mill, bewaren het textiel voor Centre Simama. 

De Millse Missie Vrienden zoeken?
Textiel is niet alleen die fijne zomerbroek die versleten is of die blouse die uit de mode is. Textiel is alles wat gemaakt is van stof. Dus ook gordijnen, vaatdoeken, kussenhoezen en badlakens Niet alleen wat nog gedragen kan worden, maar ook wat kapot en versleten is. Naast textiel zijn ook schoenen (aan elkaar gebonden), laarzen, riemen, tassen en knuffels welkom. Wel droog en niet extreem vuil.

Congo
Het ingezamelde textiel wordt gesorteerd. Goede kleding en schoenen kunnen opnieuw gedragen worden. Dit is in de gemeente Mill rond de 90%. De rest wordt verwerkt tot nieuwe producten. Kleding die geschikt is voor Afrika wordt onder andere verscheept naar Congo zodat ook Centre Simama hier weer gebruik van kan maken. Hier nemen lokale ontwikkelingsorganisaties de verantwoordelijkheid om te zorgen dat het bij de juiste mensen terecht komt. Zij die het nodig hebben. Afgedankte kleding krijgt zo een tweede kans.

Sociaal fonds
Voor het inzamelen van deze kleding krijgen de Millse Missie Vrienden een vergoeding wat overgedragen wordt aan Centre Simama. Dit geld wordt met name gebruikt als een zogenaamd sociaal fonds (bij ons bekend als sociale bijstand). Mensen worden bij noodzaak bijgestaan met materiaal en slechts zeer beperkt met geld. “Centre Simama” betaalt ter voorkoming van contanten in de hand.

Praktische informatie
Zaterdag 10 OKTOBER as. vindt de laatste kledinginzameling van dit jaar plaats. Leden en vrijwilligers van de stichting “Millse Missie Vrienden” zien uw zakken kleding, goed dichtgebonden, graag tegemoet.

Mill: van 10.00 tot 16.00 uur op de markt / Burgemeester Verstraatenlaan en in Sint Hubert en Wilbertoord op het parkeerplein nabij de kerk, respectievelijk Pastoor Jacobsstraat en Sint Jozephplein/Kiosk van 10.00 tot 12.00 uur.

Meer berichten