Leerlingen doen mee aan clinics en sportieve uitdagingen op Metameer tijdens de Nationale Sportweek.
Leerlingen doen mee aan clinics en sportieve uitdagingen op Metameer tijdens de Nationale Sportweek. Foto: Metameer

Nationale Sportweek 2020: Metameer in beweging

Algemeen 209 keer gelezen

STEVENSBEEK/BOXMEER | Sporten is gezond. Sport maakt je fitter. Ook verbindt het mensen. Er ontstaan vriendschappen op het veld. Met sport leer je grenzen stellen en ze te verleggen. Kortom, sport doet iets met je. Metameer deed op haar manier mee aan de Nationale Sportweek (18 tot en met 27 september).

Leerlingen van de locatie Stevensbeek konden dinsdag 22 september op school en in de omgeving meedoen aan clinics. Ze schreven zich in voor een sport naar keuze: golf, mountainbiken, yoga, wandklimmen, taekwondo, skeeleren en nog veel meer. In Boxmeer kwamen alle leerlingen en medewerkers woensdag 23 september sportief gekleed naar school waar ze met ‘energizers’ energiek aan de dag begonnen. Ook gingen klassen woensdag tot en met vrijdag met elkaar in competitie door ‘challenges’ uit te voeren. Enkele activiteiten die deze dagen voorbij kwamen: levend tafelvoetbal, planken met de hele klas en een stormbaan. De top drie beste klassen werd aan het eind van elke lesdag bekendgemaakt op de fit_with_jena_kid Instagram. 

Sport doet iets met je
Jeroen van de Weijer, docent op Metameer, vertelt: “Leerlingen in Stevensbeek schrijven zich in voor de activiteiten die zij leuk vinden. Het is vrijwillig. De lessen gaan door voor wie niet meedoet. We willen leerlingen iets laten doen wat ze echt leuk vinden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant