Afbeelding

Bouw Elzendaalcollege naar volgende fase

Onderwijs 30 keer gelezen
BOXMEER - Brugklasleerlingen van het Elzendaalcollege hebben vanochtend hun intrek genomen in de vernieuwbouw aan de Stationsweg in Boxmeer. De school begint binnenkort aan de volgende fase van de verbouwing. “Brugklassers en leerlingen die zich nu inschrijven, zullen alleen nog maar les hebben in de vernieuwbouw”, weet vestigingsdirecteur Piet Barten.

Door Martijn Schwillens

[image=298262]

Met de verhuizing naar het schoolgebouw aan de Stationsweg is de eerste fase van de vernieuwbouw afgerond. Dit jaar wordt het ‘klassieke’ gebouw aan de Bilderbeekstraat onder handen genomen en in 2016 volgt het gebouw aan de zijde van het klooster. “We zijn echt tevreden met de vernieuwbouw aan de Stationsweg”, vertelt conrector Eelco Basten. “Er is gekozen voor vrolijke kleuren, er komt veel licht binnen en er is overal een doorkijk met het onderwijs. Waar je ook bent in het gebouw, kijk je zo in de leslokalen. En op meerdere plekken kijk je zo over de skyline van Boxmeer.”
Het gebouw aan de Stationsweg is wit en heeft oranje kozijnen gekregen. Het oudste gedeelte van de school, aan de Bilderbeekstraat, wordt opgeknapt maar behoudt de karakteristieke kleuren, terwijl het gebouw aan de Doctor Peelenstraat eveneens wit wordt, met groene elementen. Basten: “Op dit moment is het schoolgebouw nog erg naar binnen gericht, straks wordt veel meer de verbinding gezocht met buiten. Met een groene inrichting op de plek waar nu nog de tijdelijke units staan en groene elementen aan de buitenzijde van het gebouw.” Piet Barten vult aan: “Op die manier ontstaat echt een campusidee.”

[youtube=bWzvc74TsVg]

‘Maximaal resultaat’
Trots is Basten ook op ‘het gegeven dat we met beperkte middelen een maximaal resultaat weten te behalen’. “We hebben krediet van de gemeente Boxmeer gekregen, maar we steken er ook een boel van onze eigen middelen in. Het eerste prachtige resultaat is nu al voor iedereen te zien aan de Stationsweg.”
Het nieuwe gebouw aan de Stationsweg wordt medio maart officieel geopend en daar worden ook de buurt en gemeenteraadsleden voor uitgenodigd. Barten tot slot: “Vanaf de planfase hebben we uitvoerig en meermaals met de buurt en gemeenteraad gesproken de vernieuwbouw die nu de volgende fase ingaat. Omwonenden zijn gelukkig ook enthousiast over de plannen.”
Ouders en groep 7/8-leerlingen kunnen het gebouw dinsdagavond zelf bezoeken tijdens de open avond tussen 17.30 en 21.00 uur.

[image=298260]

[image=298261]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant