Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Het jaarlijkse ijsfestijn kan dit jaar helaas geen doorgang vinden.</p>

Het jaarlijkse ijsfestijn kan dit jaar helaas geen doorgang vinden.

(Foto: Jeff Meijs)

Corona zet streep door IJsfestijn Boxmeer

  •   keer gelezen

BOXMEER | Het zou een geweldige jubileumeditie worden. Maar helaas moest de organisatie van het Boxmeerse IJsfestijn de grootse plannen toch staken wegens de recente ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus. “Voor ons als commissieleden een grote domper want ingegeven door de coronaregels hadden we juist grootse plannen voor komende jubileumeditie: Een 100-dagen durend indoor winterspektakel!”

“Gesterkt door de diverse constructieve gesprekken met de gemeente, horecapartner en leveranciers maakte het dat wij er tot afgelopen maandag vertrouwen in hadden dat er toch een IJsfestijn zou komen dit jaar” schrijft de organisatie. “Echter met de afkondiging van de nieuwe maatregelen, de huidige besmettingscijfers en de daarmee samenhangende onzekerheden kunnen wij niet anders dan het IJsfestijn definitief doorhalen.”

Naast de gezondheidsrisico’s waaraan de organisatie natuurlijk niemand wilt blootstellen, brengen de nieuwe maatregelen het financiële fundament aan het wankelen. Dit zorgt voor onverantwoorde financiële risico’s voor de organiserende stichting. “Hoe moeilijk en wellicht teleurstellend ook wij als bestuur menen dat dit de enige juiste beslissing is en hopen op een ieders begrip.”

“Laten we hopen dat we deze aparte tijden snel achter ons laten en weer vooruit kunnen gaan kijken en als het aan ons ligt kunnen we volgend jaar gewoon weer de ijzers onderbinden. “

Meer berichten