Trainer Michiel Jans hoopt op een driepunter zondag tegen Prinses Irene
Trainer Michiel Jans hoopt op een driepunter zondag tegen Prinses Irene Foto: Peter Kuijpers
+update

2F: Vianen Vooruit – Real Lunet en CHC - Olympia’18 ‘snoepjes’ zonder publiek

Voetbal 2.164 keer gelezen

Een mooi programma ligt in het verschiet voor deze klasse komende zondag. Jammer genoeg voorlopig zonder publiek, maar daar mag het voetbal ook wel een klein beetje de hand in eigen boezem steken. De wedstrijden op zich daar is vaak niets mis mee het kwaad komt pas nadien. Na een paar pilsjes worden de tafels vaak alweer aaneen geschoven en in sommige kantines was het compleet feest met laarzen vol bier. Wel jammer voor de clubs die zich wel correct gedroegen. Zondag mooie affiches helaas in een koude en kille entourage soit.

Door: Peter Kuijpers

CHC - Olympia’18 is een leuke paring en heel interessant. Beiden begonnen de competitie met een uitglijder. CHC, toch ook genoemd als titelkandidaat, kreeg notabene in eigenhuis een pak rammel van het bezoekende Emplina, waar Olympia’18 begon met een kleine nederlaag bij Vianen Vooruit. Zondag een onvoorspelbaar duel, maar wel een leuke graadmeter. “We bouwen aan een team dat goed op elkaar is ingespeeld en dat gaat met de week beter”, wist onlangs Olympia-trainer Wil Beijer Kliksport te melden. Bij CHC lijkt Wesley Meeuwsen weer fit en dat eist extra aandacht voor de Boxmeerse verdediging. Zondag om 14.00 uur fluit scheidsrechter Nelemans voor aanvang op De Schutskamp.


Aanvoerder Tom van de Boogaard afgelopen zondag in het duel met CHC (Foto Eric Elbers)

Venhorst – EVVC
Een beetje vreemde aanblik de stand van Venhorst op de ranglijst met nog nul punten. Dat die punten zondag gaan komen is geen zekerheidje en zeker niet zonder de trouwe aanhang van de club. De Venhorster getrouwen kunnen voor flink wat kabaal zorgen achter de kantine goal. EVVC speelde zondag gelijk tegen het bezoekende Vianen Vooruit en mag komende zondag opnieuw op verplaatsing. Op de Voskuilen luistert de scheidsrechter naar de naam Jester Francisca en komt uit Zwijndrecht. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Venhorst.

Helvoirt – DAW
Geen voetbal voor DAW afgelopen week. De wedstrijd tegen Volkel ging niet door wegens een coronamelding in Volkel. Helvoirt verloor nipt bij Real Lunet met 4-3. Niemand wint makkelijk in Helvoirt, maar daar vertellen we DAW-trainer Rob van der Ven niets nieuws mee. Wellicht dat de pijntjes door afgelasting zondag wat meer hebben kunnen herstellen bij DAW. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Helvoirt waar Hans Panjoel uit Reusel de scheidsrechter is.

Vianen Vooruit – Real Lunet
Een topper uit het linker rijtje Real Lunet is met SVSSS en Emplina koploper in 2F. Vianen Vooruit kan bij winst de Vughtenaren passeren. Trainer Niels Voet: “Real Lunet is goed begonnen aan de competitie. Veel wijzigingen, maar er staat een aardig team weer op papier. En ze willen hard werken, dus als team maken ze ook stappen. Wij gaan proberen ze zondag niet te veel te laten voetballen. Denk dat dat het belangrijkste is. Na afgelopen zondag moeten we goed starten aan een wedstrijd. De 1e helft bij ons is vaak te aftastend. Meer lef hebben in het gene wat we afspreken in het verdedigen en aanvallen. Als we dat voor elkaar krijgen kunnen we het elke tegenstander heel moeilijk maken.” Om 14.30 uur trappen de teams af en heet de scheidsrechter Tom Hameleers. 


Coen van Beljouw kreeg zondag rood in Empel

Volkel – Prinses Irene
Een derby en dan meer gezien de geografische liggen van beider clubs. Volkel speelde zondag niet naar verluidt wegens corona vermoedens. Zondag komt Prinses Irene naar De Eeuwsels dat vorige week bij koploper SVSSS met vlagen liet zien best aardig te kunnen voetballen, maar gewoon wat scorend vermogen ontbeert. Volkel maakt zich op voor het komende duel met name trainer Michiel Jans: “Ondanks dat we rationeel allemaal wel weten dat het de enige juiste beslissing was, is het sportief gezien natuurlijk vervelend dat we door de corona perikelen afgelopen week niet hebben kunnen trainen en spelen. Gezondheid staat uiteraard voorop en naar verwachting zal dit helaas niet de laatste keer zijn. We pakken deze week de draad weer op en hopen in een wekelijks ritme van trainen en wedstrijden spelen te komen. Met Prinses Irene krijgen we zondag een goed voetballende tegenstander. Heb ze ook dit seizoen al aan het werk gezien en weet natuurlijk wat we kunnen verwachten. Voor ons is focus op onze eigen speelwijze het belangrijkste. We weten waar we nog zaken moeten verbeteren en werken daar elke week hard aan. We proberen echter vooral onze eigen kwaliteiten optimaal te benutten. Dat gaat steeds beter en we willen dit zondag natuurlijk graag op het veld laten zien”, zegt trainer Michiel Jans. Om 14.30 uur gaat de bal rollen op de Eeuwsels. Scheidsrechter is de gepokte en gemazelde Gerard Briene uit Ingen. 

Volharding – Emplina
Op bezoek komt de koploper uit Empel. Volharding speelde zondag niet om de bekende redenen. Zondag een mooie pot waar Emplina het wel eens moeilijke zou kunnen krijgen. Het gaat hier om twee teams waar het voetbal hoog in het vaandel staat. Wij als redactie zetten onze nederige kwartjes op de thuisclub. Trainer Johan Vullings van Volharding komt nog even terug op afgelopen zondag: “Ja ontzettend jammer dat de derby afgelopen zondag niet door kon gaan. We waren er klaar voor, maar helaas gooide de wet van het coronavirus roet in het eten. Deze week zitten we met het team en staf t/m donderdag in quarantaine. Als iedereen gezind blijft, dan kunnen we zondag weer aantreden tegen Emplina. Ik ben benieuwd hoe we er dan voorstaan na zo’n week. Of Emplina boven haar stand leeft? Nee dat gevoel heb ik niet, want ook vorig seizoen draaide Emplina in de subtop mee. We kunnen de kracht van Emplina en ik verwacht dat het verschil zondag klein zal zijn. Wij gaan van eigen kracht uit, om 16.30 uur zullen we dan weten welke kant het kwartje opgevallen is.” Op Soetendaal klinkt om half drie het fluitsignaal van scheidsrechter Stroot om de bal in beweging te zetten. 

Heeswijk – SVSSS
Heeswijk moet met een wrang gevoel terugdenken aan het duel met Emplina dat in de laatste seconden verloren ging. Het zat de ploeg niet mee laten we dat stellen. Vier rode kaarten is overigens iets waar je als club niet trots op hoeft te zijn. Het verslag van Heeswijk, altijd prima verzorgd en al snel na de wedstrijd op onze redactie binnen rolt was helder. Echter in wedstrijden waar we als Kliksport niet persoonlijk bij aanwezig zijn geweest is het moeilijk om een mening te generen. Zondag kunnen de Balledonkers sportieve wraak nemen. En dat is, als zo vaak gebleken, nog altijd de beste elixer in dit soort zaken. Trainer Stef Sijbers: “Tja,, zondag was op alle fronten zuur. Natuurlijk de nederlaag, de schorsingen en nog enkele blessures. Voor zondag wordt nu al puzzelen zo vroeg in het seizoen. Dan komt er met SVSSS een ploeg op bezoek die ik vorig seizoen een van de betere ploegen vond. Dus dat gaat een hele klus worden maar, ondanks de nul punten, hebben we zelf de afgelopen 2 wedstrijden onszelf tekort gedaan dus het geloof in een goede afloop blijft bestaan.”. Om half drie gaat de bal rollen tegen deze sterke tegenstander. De scheidsrechter op Balledonk is Henk Heuts en die komt uit Echt.

Programma komende weekend:
CHC - Olympia’18
Venhorst - EVVC
Helvoirt - DAW
Vianen Vooruit - Real Lunet
Volkel - Prinses Irene
Volharding - Emplina
Heeswijk - SVSSS

stand:
1. SVSSS 2-6
2. Emplina 2-6
3. Real Lunet 2-6
4. Vianen Vooruit 2-4
5. Volharding 1-3
6. DAW Schaijk 1-3
7. CHC 2-3
8. EVVC 2-3
9. Helvoirt 2-1
10. Olympia’18 1-0
11. Volkel 1-0
12. Heeswijk 2-0
13.Venhorst 2-0
14. Prinses Irene 2-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant