Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Centrum van Cuijk.&nbsp;</p>

Centrum van Cuijk. 

Kunstexposities Nazomeren in hartje Cuijk afgelast

  •   keer gelezen

CUIJK | Komend weekend zou het centrum van Cuijk in het teken van kunst staan. Door de persconferentie van afgelopen maandag heeft organisator Cultureel Hart Cuijk (CHC) echter een moeilijke beslissing moeten nemen. “Met pijn in ons culturele hart hebben we als Cultureel Hart Cuijk het besluit genomen om het kunstweekend van zaterdag 3 en zondag 4 oktober niet door te laten gaan”, meldt de organisator.

Naast het aankondigen van aangescherpte maatregelen heeft de regering tevens de dringende oproep gedaan om heet sociale verkeer zoveel mogelijk te beperken. “Dat is voor ons de morele aanleiding geweest om de kunstexposities van de agenda te halen.” Het CHC hoopt op begrip, van kunstenaars, partners en het publiek. “Een speciale dank aan iedereen die aan dit project heeft meegewerkt en ondersteund. We hebben dit besluit niet licht genomen, maar we moeten nu de keuze maken om de veiligheid voorop te stellen.”

De organisatie ziet er naar uit om na de crisis opnieuw activiteiten als kunstexposities en andere culturele ontmoetingen te organiseren. “We zijn ervan overtuigd dat we straks weer samen kunnen genieten van kunst en cultuur.”

Meer berichten