Hans Teunissen
Hans Teunissen Foto: Johannes Timmermans

Installatie burgemeester Hans Teunissen versoberd vanwege coronamaatregelen

Algemeen 310 keer gelezen

GENNEP | De installatie van Hans Teunissen als burgemeester van gemeente Gennep, op maandagavond 5 oktober, gaat in versoberde vorm door. Dat besluit heeft de gemeente genomen in verband met de aangescherpte coronamaatregelen van het Rijk. Er zal alleen een raadsvergadering zijn. Tijdens die vergadering in zaal Pica Mare krijgt Hans Teunissen de ambtsketen omgehangen in aanwezigheid van zijn naasten, de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders, de gouverneur en een vertegenwoordiger van de burgemeesterskring. De installatie is niet toegankelijk voor publiek. 

Jacques van Bergen, plaatsvervangend voorzitter van de raad: “We betreuren het dat de installatie niet in de geplande vorm door kan gaan. We hadden al een afgeslankt programma met een beperkt aantal aanwezigen. Nu wordt dit nog verder teruggebracht en gaat ook het entertainment, verzorgd door lokale talenten, niet door. Maar de coronamaatregelen dwingen ons hiertoe om de verspreiding van het virus terug te dringen.”

Live-uitzending
Zoals eerder aangekondigd, is er vanwege de coronamaatregelen geen openbare receptie. De installatie wordt maandagavond om 18.00 uur live uitgezonden via www.gennep.nl/gemeenteraad en de kanalen van Gennep News.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant