Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Opening van playground De Basket</p>

Opening van playground De Basket

(Ten Haaf Fotografie)

Opening Krajicek foundation playground in Cuijk

  •   keer gelezen

CUIJK | Een Krajicek foundation playground werd op woensdag 30 september om 14.15 geopend in de Valuwe in Cuijk. Wethouder Maarten Jilisen opende het park samen met Angelique Rozenboom, regiomanager van de Krajicek foundation. Leden van Cuijk Beweegt waren ook aanwezig.

Ook Paul van der Mark was bij de opening aanwezig. Hij heeft samen met zijn gezin een donatie gedaan. Zo’n twee jaar geleden zat Paul in gesprek met leden van de Krajicek foundation en wilde de donatie graag linken aan Cuijk, hun woonplaats.

Na een korte toelichting werd het park ‘De Basket’ officieel geopend door middel van het gooien van een basketbal door de basket. 

Krajicek foundation
De Krajicek foundation zet zich in voor de ontwikkeling van wijken, en activatie van de jeugd. De stichting adopteert in samenwerking met gemeenten bestaande ‘playgrounds’ om met gerichte activiteiten sporten weer aantrekkelijker te maken. De activiteiten worden geleid door een zogenaamde ‘scholarshipper’. Dit is een student uit de wijk die zich graag inzet voor de wijk en in ruil hiervoor een ‘gift’ ontvangt om zijn/haar studie te bekostigen. De activiteiten bieden ook de mogelijkheid om met de jeugd in gesprek te gaan, om ze beter te begrijpen en om hen wellicht te helpen met vragen en belemmeringen. Kinderen/jongeren die regelmatig (samen) buiten spelen/sporten, zijn vrolijker, gezonder én ontwikkelen sneller hun talenten.

Meer berichten