Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p><strong>De Cuijkse carnavalsvereniging de N&ouml;lers hebben besloten alle carnavalsevenementen voorafgaand aan carnaval te annuleren</strong> </p>

De Cuijkse carnavalsvereniging de Nölers hebben besloten alle carnavalsevenementen voorafgaand aan carnaval te annuleren

(Foto: Ten Haaf Fotografie)

De Nölers blazen alle carnavalsevenementen voorafgaand aan carnaval af

  •   keer gelezen

CUIJK | De Cuijkse carnavalsvereniging de Nölers hebben besloten alle carnavalsevenementen voorafgaand aan carnaval te annuleren. Dit in verband met het coronavirus en de daaraan verbonden wettelijke beperkingen. Dinsdag 29 september is dit besluit genomen, in overleg en afstemming met het SOKC (Stichting Openbaar Carnaval Cuijk), een overkoepeld samenwerkingsorgaan van carnavalsverenigingen binnen de gemeente, en burgemeester Wim Hillenaar. 

Tijdens dit overleg hebben de Nölers besloten om de evenementen voorafgaand aan carnaval dus te cancelen. Dit betekent dat er geen nieuwe Prins en Adjudant worden gekozen. Ook zal er eens streep gaan door de O&I avond, Prinsenbal, Prinsenreceptie, Kwekconcours en Pronkzittingen. Daarnaast zal ook de door de P&A club georganiseerde ruilbeurs op 3 januari komen te vervallen.

De Algemene Leden Vergadering, in de agenda voor 13 oktober, is nog niet volledig van de baan maar wordt uitgesteld tot nader order. Dit omdat het aantal bezoekers momenteel beperkt is tot 30 mensen en dit is, voor een verenigingen die is gegroeid naar 435 leden, te weinig.

“De afweging is natuurlijk lastig. Enerzijds zit Carnaval ons in het bloed en is het onderdeel van het ritme van het seizoen, zoals Kerstmis en 4Daagse, anderzijds zijn er wettelijke beperkingen die naar verwachting nog wel van even van kracht zullen blijven. En die beperkingen hebben met name betrekking op al die elementen die juist de essentie van Carnaval zijn, zoals samen direct contact hebben, samen zingen en samen plezier hebben” leest het op de website van de Nölers.

Carnaval 2021
Voor de carnavalsdagen zelf doen de Nölers nog geen concrete uitspraken. Er wordt nog overwogen of er binnen de verenigingen toch iets, hetzij in een alternatief jasje, kan plaatsvinden. “Gegeven de Corona beperkingen hebben we echter als Nölers niet de illusie dat we veel kunnen aanbieden als er überhaupt al iets carnavalesk bedacht kan worden binnen de randvoorwaarden. Definitieve beslissing in eerste week van december 2020.” Daarnaast wordt op de website van de Cuijkse vereniging benadrukt dat de annulering geldt voor de hier genoemde afgelastingen. Andere Cuijkse organisaties die ook evenementen organiseren, nemen zelf de beslissingen omtrent het wel of niet door laten gaan.

Pijn in het hart
“Uiteraard is het met pijn in ons hart dat wij bovenstaande beslissingen moeten nemen. Maar even los van alle wettelijke bepalingen en beperkingen, vinden wij het welzijn en de gezondheid van onze leden en medeburgers het allerbelangrijkst en daarin hebben wij natuurlijk ook een eigen verantwoording.”

Meer berichten