Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Ook de carnavalsverenigingen in gemeente Boxmeer zijn voor komend seizoen terughoudend in hun activiteiten. (foto: Bas Delhij)</p>

Ook de carnavalsverenigingen in gemeente Boxmeer zijn voor komend seizoen terughoudend in hun activiteiten. (foto: Bas Delhij)

(Foto: )

Carnavalsverenigingen gemeente Boxmeer unaniem in hun terughoudendheid

  •   keer gelezen

BOXMEER | Naar aanleiding van het coronavirus en de daarbij getroffen maatregelen zijn maandag 21 september alle carnavalsverenigingen in gemeente Boxmeer samengekomen met burgemeester Karel van Soest. In dit overleg is nagedacht over de invulling van het aanstaande carnavalsseizoen. Eerder gaf de burgemeester al aan geen mogelijkheden te zien om dergelijke evenementen te organiseren. Maar ook de verenigingen binnen de gemeente zijn unaniem in hun terughoudendheid.

“Een aantal verenigingen probeert op beperkte schaal een activiteit te organiseren. Gezamenlijk is men tot besluit te komen om in elk geval voor de jeugd t/m 12 een prinsentreffen te organiseren (wellicht zelfs meerdere malen)” schrijft de Boxmeerse Carnavalsvereniging De Geitenbok.

Volgens de burgervader zijn er waarschijnlijk ook mogelijkheden om carnavalsevenementen op basisscholen te door te laten gaan. “Daar wordt nog over nagedacht” aldus van Soest. “De carnavalsopvoeding begint bij de jeugd”

Geen optochten of actieve prinsen
Voor de oudere generaties zal er binnen de gemeente echter niets gepland worden. Dat betekent dus geen optochten, geen actieve prinsen en ook geen overige activiteiten. De Geitenbok: “Wij zijn als bestuur, met bovenstaande gegevens op dinsdag 22 september bij elkaar gekomen om te bezien waar wel mogelijkheden liggen. Er zijn toen plannen gemaakt voor een prinsenbal in aangepaste vorm en de pronkzittingen. Beide evenementen zouden in een Corona proof vorm uitgewerkt worden (maximaal 100 bezoekers, 1,5m afstand, zitten aan tafels van 4, uitzending via Omroep Land van Cuijk van de zittingsavond etc.). Inmiddels zijn deze plannen met de nieuwe maatregelen ook alweer achterhaald. We gaan kijken of en hoe er toch nog een evenement mogelijk is.” Echter zal ook dit, gezien de nieuwe maatregelen van afgelopen maandag, een moeilijke uitdaging worden.

Komende week gaan de Boxmerenaren nog in overleg met de Brabantse Carnavalsfederatie, in de hoop dat hier nog nieuwe perspectieven uitkomen. Maar desondanks houdt de vereniging er rekening mee dat er komend seizoen geen verdere carnavalsactiviteiten zullen plaatsvinden.

“We zijn ons als bestuur terdege bewust van de verantwoordelijkheid die we dragen. We zullen ons derhalve te allen tijde confirmeren aan de geldende regels en zullen daarbij ook geen grenzen opzoeken. Dit laatste ook ingevolge de nadrukkelijke wens van de gemeente.”

Metworst
Wat betreft de Metworst zijn er vooralsnog geen besluiten genomen. De gemeente buigt zich, samen met de organisatie, over de mogelijkheden. Wellicht dat de rennen zonder publiek zullen plaatsvinden. Hoe dit echter gehandhaafd moet worden is nog een uitdaging.

Meer berichten