VIOS'38 ging hard onderuit tegen Stormvogels'28.
VIOS'38 ging hard onderuit tegen Stormvogels'28. Foto: Voetbal-shoot.nl/Jeff Meijs

4G: DSV alleen aan kop, Constantia behoudt 100% score en derbywinst Heijen

Voetbal 844 keer gelezen

DSV heeft de koppositie in de vierde klasse G met succes verdedigend. Bij EWC'46 werd met nipte cijfers gewonnen: 1-2. Constantia behield eveneens een 100% score dankzij een 5-1 uitoverwinning tegen Montagnards. De Wanroijnaren hebben twee duels gespeeld en staan nu derde. Heijen zegevierde in de derby tegen Achates eveneens met ruime cijfers: 0-4.

In een meer spannende dan goede wedstrijd was DSV te sterk voor EWC'46. In Well leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor de formatie van coach Maarten van Stiphout, zeker toen Rens van Tienen op aangeven van Pieter Vloet de gasten op 0-1 had gezet. Tien minuten voor het einde kwam EWC via een van richting veranderd schot toch langszij. DSV zette aan en maakte via de beste aanval van de middag alsnog de 1-2. De winnende goal werd gemaakt door invaller Jarvi Jansen. "Negen punten uit drie wedstrijden. Daar zijn we erg blij mee uiteraard", aldus Van Stiphout.
Door de zege is DSV alleen aan kop gekomen, mede omdat nummer twee SV Oostrum niet actie kwam. Het treffen met SV Milsbeek werd afgelast wegens coronaperikelen.

Constantia haalt hard uit
Constantia kende weinig moeite met Montagnards en won in Nieuw-Bergen met 5-1. De geelgroenen stonden al vlotjes op 0-2 na doelpunten van Jeroen van de Ven en Milano van der Cruijssen. Ondanks de 1-2 bleef Constantia domineren en na rust liep de gastclub uit naar een eclatante overwinning. Giel Martens bekroonde zijn invalbeurt met twee doelpunten. Ook Van der Cruijssen maakte er nog eentje. Constantia-coach Gert Jan Reijnen: "We waren heer en meester. Helaas hebben de supporters deze wedstrijd moeten missen. Het was al met al een eenvoudige overwinning die perspectief biedt voor de komende weken."

Mooie derbyzege Heijen
Heijen had uiteindelijk geen kind aan Achates in de Genneper derby. Heijen nam een vroege 0-2 voorsprong via Thijs Waneke, die in het eerste kwartier tweemaal scoorde. "Twee prachtige goals", vond Peter ten Haaf (Heijen). Achates kreeg daarna een levensgrote kans om terug te komen in de wedstrijd, maar Yanick Cillessen schoot een penalty op de paal (zie video). Het kwam Achates duur te staan, want Heijen liep in de tweede helft uit naar een gemakkelijke overwinning: 0-4 door doelpunten van Bas Janssen en Rene Reijnen.
Door het verlies blijft Achates hekkensluiter. Onderin veranderde sowieso weinig, omdat ook Toxandria (5-1 nederlaag bij SVEB), Montagnards en VIOS'38 (0-3 tegen Stormvogels'28) verloren.

Rode kaart breekpunt bij 'Tox'
Toxandria ging met 5-1 onderuit bij SVEB. Doorsslaggevend was een domme rood kaart voor Bastiaan Bulkens, die bij een 1-0 stand natrapte. "Tot dat moment waren we de betere ploeg met de betere kansen. Bastiaan benadeelt hiermee zijn elftal. Met een man minder en een snelle 2-0 na rust, was het duel gespeeld." Jeroen van Raaij maakte in de laatste minuut, bij een stand 5-0, de eretreffer.

'Teamprestatie' De Zwaluw
De Zwaluw speelde met 1-1 gelijk tegen SV Merselo. Een uitslag waar trainer Michel van de Venn mee kon leven. "Merselo had meer balbezit, maar wij leverden veel strijd en stonden verdedigend goed. We hebben weinig kansen weggegeven. Dit gelijkspel was een echte teamprestatie." Stijn Caspers maakte de goal namens de Oeffeltenaren.