Doelpunt Rob van de Ven bij Margriet - Germania.
Doelpunt Rob van de Ven bij Margriet - Germania.
video

3D: Margriet walst over Germania heen

Voetbal 302 keer gelezen

OSS | Margriet is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. De Ossenaren wonnen zondagmiddag ook de derde wedstrijd in de derde klasse D. Een zwak Germania was niet opgewassen tegen de formatie van trainer Maarten van Vugt: 6-1.

Er hing een aparte sfeer rondom het hoofdveld van Margriet en dat was natuurlijk ook het geval op de andere sportparken. Vanwege het overheidsbesluit om geen publiek toe te laten en de kantine dicht te gooien, was het stil op De Amstelhoef. Vrijwilligers van Margriet hielden netjes ‘de wacht’ bij de poort en slechts enkele diehard toeschouwers namen een kijkje achter de poort. De pers werd van harte welkom geheten en dat verdient een compliment.

Selectie
Margriet nam afgelopen zomer afscheid van meerdere spelers en een veelal jonge selectie bleef over. Met Joey Schuurmans en Luuk Haas zijn er wel een aantal dertigers, maar deze ervaren spelers moeten vooralsnog genoegen nemen met een reserveplek. Goed nieuws voor Van Vugt is dat Bilal El Ghezaoui terug gaat keren in de selectie. De behendige aanvaller wilde lager gaan voetballen, maar is op die beslissing teruggekomen. Verder staan er flink wat jonge jongens in de basis samen met ervaren spelers als Mark Ruijtenburg, Roy Govers en Jeffrey van Vlijmen. Met Mounir Al Mansouri (een geweldenaar in de Osse defensie) en spits Rob van de Ven als twee van de grote talenten.

Snelle goals
Na het eerste fluitsignaal van de sterke scheidsrechter Jeroen van Rossem was het direct duidelijk wat de intenties van Margriet waren: aanvallen. Na 4 minuten stond het al 1-0 door een vrije trap van Jeffrey van Vlijmen, die doelman Nick Bender in de korte hoek verraste. 



Kort daarna was het al 2-0. Rob van de Ven wilde een bal voorgeven, maar tot zijn eigen verbazing viel de bal achter Bender in de goal. Germania -in 2015 nog Hoofdklasser....- kon er niets tegenover zetten, maar kwam toch tegen de verhouding in op 2-1. Stan Janssen kon vanaf rechts opstomen, werd niet gestoord en klopte doelman Mark Ruijtenburg. Spannend werd het echter niet, want Van Vlijmen schoot de marge weer op 2. Met een prachtige vrije trap van zo’n 25 meter in de bovenhoek kreeg hij de handen van de vrijwilligers op elkaar.



Dubbele cijfers
Germania hoopte in de tweede helft terug in de wedstrijd te komen en deed dat door de mouwen nog eens op te stropen. Voetballend gezien kon het echter niet mee. Al had het wel pech dat het de grote dag van Vlijmen was. Opnieuw schoot de middenvelder van grote afstand raak en opnieuw was de treffer van grote schoonheid. Daarna ging het snel. Rob van de Ven slalomde langs een verdediger en een doelman en tikte de 5-1 binnen.


De spits scoorde ook de 6-1 en had pech dat twee goals vanwege buitenspel -discutabel- werden afgevlagd door de grensrechter.


Ook invaller Schuurmans was constant dreigend, maar na drie goals van Van Vlijmen en drie keer Van de Ven kwam er geen andere Ossenaar als doelpuntenmaker op het formulier. Er was nog wel een tegenvaller voor Margriet, toen uitblinker Al Mansouri geblesseerd uitviel. Een te wilde actie van David McLaughlin -Ossenaar in Germania-dienst- leverde de verdediger een flinke schouderblessure op.

Lees later deze week interviews met Rob van de Ven en Maarten van Vugt op deze website.

Derde klasse D:
Margriet - Germania 6-1
Boekel Sport - FC Schadewijk 1-3
Hapse Boys - Groesbeekse Boys 2-1
SV United - Vitesse’08 1-4

1. Margriet 3-9
2. Vitesse’08 3-6
3. FC Schadewijk 3-6
4. EGS’20 2-4
5. Boekel Sport 3-4
6. Ysselsteyn 1-3
7. Handel 2-3
8. Excellent 2-3
9. Rood Wit 2-3
10. Hapse Boys 3-3
11. Nooit Gedacht 2-1
12. SV United 2-1
13. Groesbeekse Boys 2-0
14. Germania 2-0

FC Schadewijk - Hapse Boys
Nooit Gedacht - Ysselsteyn
EGS’20 - Margriet
Germania - Boekel Sport
FC Schadewijk - Hapse Boys
Groesbeekse Boys - Excellent
Vitesse’08 - Handel
Rood Wit - SV United

Margriet - Germania.
Margriet - Germania.
Margriet - Germania.
Margriet - Germania.
Margriet - Germania.
Margriet - Germania.
Margriet - Germania.
Margriet - Germania.
Margriet - Germania.
Margriet - Germania.
Margriet - Germania.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant