Trainer Niels Voet van Vianen Vooruit bekeek de stream van Volharding - Emplina
Trainer Niels Voet van Vianen Vooruit bekeek de stream van Volharding - Emplina Foto: Peter Kuijpers
+update

2F: Emplina – Vianen Vooruit mooi affiche, Heeswijk gaat voor punten naar Prinses Irene

Voetbal 1.549 keer gelezen

Vianen Vooruit kán bij winst wel eens de virtuele koploper worden, met de nadruk op kan. Dit met een schuin oog naar de derby in Udenhout tussen koploper SVSSS en Helvoirt. Heeswijk heeft nog nul punten en gaat natuurlijk voor de volle winst naar Nistelrode dat zondag pas de eerste punten bijeen harkte op de Eeuwsel in Volkel. Ook de heren trainers die we spraken vroegen naar een oplossing voor het vele speluitval door COVID-19. 

Door: Peter Kuijpers

DAW verloor zondag met klein verschil bij Helvoirt. De ploeg van trainer Rob van der Ven krijgt zondag opnieuw een stevige tegenstander op bezoek. CHC bulkt van kwaliteit, maar een echt team is (nog) andere koek. Van der Ven baalt nog van de nederlaag vorige week in Helvoirt: “Wat afgelopen zondag betreft, zullen we vooral zelf in de spiegel moeten kijken wanneer je een voorsprong van 0-2 op deze wijze uit handen geeft. CHC is voor ons de grote onbekende in deze competitie. Natuurlijk hebben we wat navraag gedaan en kennen we de specifieke kwaliteiten van CHC. Een prima voetballend elftal met enkele jongens in hun midden die het verschil kunnen maken. We zullen ons moeten wapenen en vooral ook onze eigen sterke punten moeten benutten. Hopelijk keren er deze week weer enkele spelers terug, maar hoe dan ook zal er een gemotiveerd team aan de aftrap verschijnen.” 

Geen beker
Dan rest nog de vraag over uitwijken naar kunstgras en de bekercompetitie: “Als DAW zijnde hebben we dit seizoen voor het eerst besloten verplicht uit te wijken naar ons nieuw aangelegde kunstgrasveld. Ik denk dat je daar niet aan ontkomt in deze tijd waarin er ongetwijfeld wedstrijden ingehaald moeten gaan worden. De bekercompetitie wordt door velen gezien als oefencampagne in de voorbereiding. Wanneer je verder komt, en wellicht ook doordeweeks moet gaan spelen denk ik dat het eerder een last is dan een lust. Wij spelen sowieso geen beker meer, maar ik kan me voorstellen dat andere teams momenteel ook niet zitten te wachten op deze wedstrijden. Laten we vooral blij zijn met de competitiewedstrijden die we nog kunnen spelen, al maakt het spelen zonder publiek en het sluiten van de kantine het direct allemaal een stuk minder aantrekkelijk Dat is wel duidelijk.”  

EVVC – Volharding
EVVC won zondag uit bij Venhorst. Niet zonder slag of stoot, maar er gingen wel drie punten mee naar Vinkel. Een tevreden trainer Antwan van Rijn: “Komende zondag Volharding. Een leuk voetballend team met een paar spelers die iets extra hebben. Hoorde wel van Jan de Kinderen (onze leider) dat Vincent Bluijssen afgelopen zondag rood heeft gekregen. Jan houdt al dit soort dingen bij en is erg goed op de hoogte van het amateurvoetbal. Dat is wel aderlating voor Volharding maar ze zullen er toch wel 11 op stellen haha. Wij zelf zijn nog ongeslagen en de reeks willen we graag voort zetten. wel bijzonder dat we onze slechtste wedstrijd (voetballend) weten te winnen tegen Venhorst. Zondag gaan we proberen ons niveau van de wedstrijd tegen Vianen weer te benaderen. Aangevuld met een goede wedstrijd instelling hopen we de punten in Vinkel te houden. Zou wel mooi zijn als de competitie een beetje synchroon blijft lopen. De bekerkompetitie hoeven ze voor mij daar niet voor te laten lopen. Uitwijken naar kunstgras vind ik prima.” Ook op de Zwaan zal de bal om half drie zijn eerste omwentelingen maken. 


Gerwin van den Boom belangrijk voor EVVC - Peter Kuijpers

Real Lunet – Volkel
Dat de tweede klasse, zoals vorig seizoen al bleek, een zware missie is voor Volkel ligt succes zondag in Vught bij Real Lunet erg ver weg. Reëel gezien dan en geschreven met een klein vleugje scorebord journalistiek. Om nou elke nacht je nachtrust te laten vergallen kunnen we ons amper voorstellen. Echter dat trainer Michiel Jans er soms diepe rimpels van krijgt kunnen we ons wél voorstellen. Gelukkig heet zijn club Volkel wat geen club is waar de curator ooit de deur van het clubhuis met een ketting zal vergrendelen. De voorbeelden hiervan liggen nog vers in het geheugen. Volkel is een gezonde vereniging met veel vrijwilligers waar het eerste elftal daar een onderdeel van is. Met oog voor details wat ze laatst bewezen met het afscheid van clubicoon Adri van Oort †. Zondag gaat de reis naar Vught en is de tegenstander een club uit de top-3. Een puntje zou een geweldige verrassing zijn. Om 14.30 uur wordt er begonnen in Vught. 


Real Lunet zondag de tegenstander van Volkel (Foto Hanny vd Linden)

Prinses Irene – Heeswijk
De stand van de Balledonkers is op zijn voordeligst gezegd: weinig rooskleurig. Met nul uit drie valt er nog weinig te lachen en blijft de soundblaster na afloop zwijgen. Het zijn geen grote nederlagen getuige het doelsaldo van 5-8. Zondag werd er dan ook maar met 2-3 verloren van koploper SVSSS. Zondag uit naar Prinses Irene dat afgelopen weekend ook pas de eerste winst bejubelde. Trainer Erik Meulendijk: “Sinds kort (eigenlijk pas afgelopen zondag) zijn we compleet. Alleen jeugdspeler Sjoerd van den Broek heeft een tegenslag gehad en moest een operatie ondergaan voor een liesbreuk. Jammer, want hij was fantastisch bezig. Een fijne en broodnodige overwinning afgelopen zondag. En een terechte waar wij gelukkig weer eens een groot aantal kansen bijeen gespeeld hebben. Daar schortte het de afgelopen weken aan. Nu deze lijn doortrekken is het begrijpelijke doel. Komende zondag Heeswijk. Uiteraard een pittig potje ook omdat het een derby betreft. Nu nog eens extra vanwege de benodigde punten die beide teams moeten sprokkelen om uit de gevarenzone weg te komen. Hoe ik ze ga bestrijden is voor iedereen die Prinses Irene kent geen geheim. We willen verzorgd voetbal spelen en op een goede manier druk zetten op hen. Bij deze wedstrijden zal er ook een portie strijdlust naar boven moeten komen wat zij altijd extra tegen ons kunnen brengen. Dit zullen wij moeten matchen om tot ons spel te kunnen komen om dan voetballend de strijd te kunnen winnen. Ik hoop op een echte derby met veel (sportieve) strijd.”

Heeswijk
Trainer Stef Sijbers van Heeswijk kijkt nog even terug: “Het is inderdaad wel erg zuur om na 3 wedstrijden met lege handen te staan. Zeker omdat we in iedere wedstrijd meer verdiend hadden, maar onder de streep het aan onszelf te wijten hebben. De strijd wijze zal hetzelfde zijn als de afgelopen weken met dien verstande dat we de concentratie en killersmentaliteit voor de hele wedstrijd moeten volhouden en de kansen die we krijgen moeten benutten .Makkelijk gezegd. Blessures en schorsingen hebben we nog een aantal aanstaande zondag, hopelijk kunnen we van de geblesseerden er donderdag een aantal afstrepen. De beker is voor ons geen issue aangezien we niet door zijn maar de start is gemaakt dus dan ook afmaken zou ik zeggen. Als je als KNVB gewoon iedereen verplicht om uit te wijken naar kunstgras wordt er een hoop onduidelijkheid weggenomen niet. alleen nu maar gewoon altijd.” Om 14.30 maakt de bal op De Schellen zijn eerste omwentelingen.

Emplina – Vianen Vooruit
Eigenlijk wel dé topper van het weekend. Emplina is nog ongeslagen en won zondag met 1-3 bij Volharding. Trainer Niels Voet weet wat hem te doen staat. Voet: “Zondag inderdaad naar de koploper. Heb ze zien spelen via de livestream afgelopen zondag. Matige pot, maar je ziet dat de organisatie bij Emplina goed staat en dat als ze rondom de zestien meter komen harstikke gevaarlijk zijn. Wij zijn nog ongeslagen, maar dat zegt nog niks. Veel gelijk, daar koop je niks voor. Winnen telt in deze competitie. We gaan op onze eigen manier ze bestrijden. In principe zijn we compleet. Jim Bogels en Joost Verbiesen komen terug van een blessure en gaan de tweede week in met trainen met de volledige groep. Ik ben er in het algemeen bang voor dat dit ook zo maar weer is een van de laatste wedstrijden kan zijn. Laten we hopen dat dat niet zo is. Ja, je kunt de beker afschaffen om ruimte te creëren en je kunt meteen bij afgelasting uitwijken naar een ander veld. Dat zou wel al veel helpen, maar dat is niet voor iedere club zo. Schema loopt dan nog scheef.” In Empel wordt er om 14.30 uur afgetrapt. 


Wil Beijer: “We zijn veel te laat begonnen en aub die beker onmiddellijk stoppen (Foto Peter Kuijpers)

Olympia’18 - Venhorst
Olympia’18 dat nog maar één wedstrijd speelde en ook nog verloor staat op een plek die in de verste verte niet bij het team past. De situatie is dan ook verre van reëel weet ook trainer Wil Beijer die aan zijn vierde seizoen bezig is in Boxmeer. “Olympia’18 wilde me graag hebben en het is leuk werken hier. Het is wel een bizarre situatie momenteel. We trainen hard en hebben gespeeld tegen Berghem Sport (5-2 red.). Dat heb je ook wel nodig om op niveau te blijven. We moeten ook nog vier nieuwe spelers implementeren in het team. We willen ook niet blijven oefenen en graag spelen voor het ‘eggies’ We zijn klaar voor zondag tegen Venhorst de eerste van twee thuiswedstrijden. Daarna volgt nog DAW. We raken door die afgelastingen die ene wedstrijd schorsing (twee maal geel bij Vianen Vooruit) van Freek van Kerkhof die nog openstaat niet kwijt.” Tot slot dé vraag wat er moet gebeuren met de bekercompetitie? Beijer: “Die hadden niet eens moeten starten. Er was bekend bij de bond dat corona wel eens een spelbreker zou kunnen zijn. En dan zijn we veel en veel te laat begonnen. Gewoon weer terug naar de eerste zondag van september en niet piepen over spelers die dan nog op vakantie zijn of moeten. En natuurlijk indien voldoende verlichting de wedstrijden snel inhalen. Wij zijn daar voorstander van. We proberen met Olympia’18 een stabiele tweedeklasser te worden. Laat ons maar een seizoen in deze mooie klasse.” 

Ritme missen
Joost Janssen trainer van Venhorst: “Ja, drie gespeeld nul punten. Dat is niet de start waar we op hoopten. We zijn gelukkig niet een keer weggespeeld en hebben in alle wedstrijden kansen gecreëerd. Helaas zat het tot op heden nog niet mee. Maar ja elke zondag een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen. Zondag was het wel een ware veldslag, niet door hard spel van EVVC hoor, het was een zeer sportieve wedstrijd. Rens van Sleeuwen, en de spiertjes die opspeelden bij Teun van de Putten, Tom van de Boogaard en Mika van Creij gingen meespelen. Op het einde van de wedstrijd konden we daardoor ook geen echt offensief starten. Ondanks dat komen we zondag wel weer aan de 11 spelers hoor en veranderen we niets aan onze voetbalvisie. Wij gaan Olympia bestrijden zoals we elke tegenstander willen bestrijden. Misschien dat ze wat ritme missen, maar aan de andere kant zullen ze uitgerust zijn en zin hebben om weer eens een officiële wedstrijd te spelen. Het bekerprogramma mag van mij doorgang vinden. Wij zijn al uitgeschakeld en deze wedstrijden zouden ook prima doordeweeks gespeeld kunnen worden.”

Zondag wordt er op Sportpark Pelzer om 14.30 uur afgetrapt.

Programma komende zondag :
DAW - CHC (Afgelast)
EVVC - Volharding
Real Lunet - Volkel
Prinses Irene - Heeswijk
Olympia’18 - Venhorst
SVSSS - Helvoirt
Emplina - Vianen Vooruit

Stand :
1. SVSSS 3-9
2. Emplina 3-9
3. Real Lunet 2-6
4. EVVC 3-5
5. Vianen Vooruit 2-4
6. Helvoirt 3-4
7. CHC 2-3
8. DAW Schaijk 2-3
9. Volharding 2-3
10. Prinses Irene 3-3
11. Olympia’18 1-0
12. Volkel 2-0
13. Heewijk 3-0
14. Venhorst 3-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant