Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek

‘Je doet het vanuit je hart’

  •   keer gelezen

GENNEP| De Papierenbrigade Gennep bestaat 10 jaar. Tijd voor een feestje, dat afgelopen dinsdag gehouden zou worden. Helaas kon ook dit door corona niet doorgaan. Coördinator Corry Hopman verraste daarom deze dag alle vrijwilligers met een lunchplank. Namens de gemeente Gennep kregen zij een cadeaumand met streekproducten.

Door Dorry Smeets

“De Papierenbrigade is zo langzamerhand een ingeburgerd begrip”, vertelt Corry Hopman. “Wij helpen mensen die hun administratie niet op orde hebben. Dit heeft allerlei oorzaken, zoals persoonlijke problemen of moeite met lezen en schrijven.” Corry is in dienst bij Synthese en voert taken uit als professional bij Team Toegang van de gemeente Gennep. Een van deze taken is het coördineren van de Papierenbrigade.

Hij is actief vanaf de beginperiode: Peter Janssen uit Milsbeek. “In 2010 ben ik met vervroegd pensioen gegaan. Toen ik de advertentie langs zag komen waarin mensen gevraagd werden voor de Papierenbrigade, heb ik daar direct op gereageerd. En ik doe het nog steeds graag. Het is een zinvolle invulling van mijn vrije tijd en ik vind het fijn om iets voor de medemens te kunnen betekenen. Je doet het vanuit je hart.” Zoals de andere negen vrijwilligers ondersteunt hij verschillende mensen op administratief gebied. “Ik begin vaak met het duidelijk in beeld brengen van de inkomsten en uitgaven en daar ga ik – samen met de hulpvrager – mee aan de slag. Het gaat niet alleen om huisbezoeken, je hebt tevens contact met diverse instanties, zoals de gemeente, woningbouwcorporaties en schulddienstverlening. Het uiteindelijke doel is de zelfredzaamheid van de klant.” Peter is ook een van de krachten bij het spreekuur van de Papierenbrigade op maandagmiddag bij Biblioplus.

Buiten de coronatijd komt de Papierenbrigade een keer in de zes weken bij elkaar. Er zijn bijscholingen en presentaties. “Het geeft bovendien de gelegenheid om met elkaar te sparren”, aldus Corry, “dat wordt als heel prettig ervaren.” Ze kan niet gemist worden. Peter: “Corry is de drijvende kracht en constante factor. Een lot uit de loterij noem ik haar, echt een pareltje.” De coördinator stelt daar tegenover dat ook zij niets kan zonder ‘haar’ vrijwilligers. “Ze verdienen veel waardering. Dit vraagt om verantwoordelijkheid, deskundigheid en empathie. Ik ben supertrots op hen!. En dat feestje: dat houden ze zeker nog tegoed.”
De Papierenbrigade is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Voor informatie hierover is Corry Hopman te bereiken via 06-49332353.

Meer berichten