Willem van Haren opende de score bij DSV-De Zwaluw.
Willem van Haren opende de score bij DSV-De Zwaluw. Archieffoto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

4G: De Zwaluw verrast DSV, winst Milsbeek en topper onbeslist

Voetbal 1.424 keer gelezen

DSV is tegen de eerste nederlaag in veertien wedstrijden aangelopen. De koploper verloor thuis van De Zwaluw, dat met 1-4 won in Sint Anthonis. De topper tussen Constantia en Oostrum kende geen winnaar: 2-2. Die uitslag stond ook op het bord bij Toxandria-Montagnards. SV Milsbeek versloeg VIOS’38 met 2-0.

Afgelopen seizoen bleef DSV maar liefst tien wedstrijden op rij ongeslagen. Daarna volgde de coronastop. Zes maanden zonder voetbal leken aanvankelijk geen vat te hebben gehad op de jonge garde van trainer Maarten van Stiphout, getuige drie zeges op rij in de huidige competitie. Tot vandaag, toen De Zwaluw uiteindelijk met 4-1 won. Doorslaggevend was de openingstreffer van Willem van Haren op slag van rust. De captain van De Zwaluw nam een vrije trap op 20 meter van het doel snel en verraste daarmee doelman Roel Sommers. DSV protesteerde wel, maar kreeg de arbitrage niet overtuigd: 0-1. Via Merijn Elbers en Siebe Verhoeven liepen de Oeffeltenaren uit naar 0-3. Nadat Willem Jans de spanning enigszins terugbracht, bepaalde Rinze Verhoeven de eindstand op 1-4. “Heerlijk”, vond Michel van de Venn (De Zwaluw). “Balen”, somberde Van Stiphout. “Want we hadden goede zaken kunnen doen.”

Topper in Wanroij eindigt onbeslist
Daarmee doelde Van Stiphout onder meer op het gelijkspel bij de topper tussen Constantia en SV Oostrum, die in Wanroij in een 2-2 gelijkspel eindigde. Het venijn zat in de staart, met drie goals in de laatste tien minuten. Tweemaal kwam Constantia op achterstand, maar door goals van Giel Franken en Mike van de Berg eindigde het treffen in een gelijkspel. “Gezien het scoreverloop ben ik blij met een puntje. Vanwege ons spel hadden we recht op meer, maar ik ben blij dat we het niveau van de eerste weken hebben weten vast te houden”, keek Gert Jan Reijnen (Constantia) terug. “Hopelijk kunnen we de komende weken onze kunsten blijven vertonen op de velden.”

Lees komende dinsdag een uitgebreid interview met Gert Jan Reijen in De Maas Driehoek en op Kliksport.

Eerste winst SV Milsbeek
Na twee gelijke spelen boekte SV Milsbeek de eerste driepunter van dit seizoen. Daniel Janssen en Bas Broekman schonken de Noord-Limburgers een reguliere 2-0 overwinning op VIOS’38, dat nu hekkensluiter is.

Kelderkraker zonder winnaar
Zo vroeg in het seizoen gaat het wellicht wat verder om te spreken van een degradatieduel, maar een kelderkraker was het treffen tussen Toxandria en Montagnards natuurlijk wel: 2-2. Twan Dekkers opende de score, waarna Bram van Roosmalen (ex-Toxandria) voor de gelijkmaker zorgde. Montagnards nam vervolgens de leiding. Nadat Rens de Wit en Ferre van Kraaij de lat en paal hadden geraakt, volgde vlak voor tijd toch nog de beloning voor Toxandria. Door toedoen van Jesse Vogels belandde de bal in het Bergense doel (2-2). Trainer Steef Peters schonk een basisdebuut aan de pas 15-jarige Tiego Gerrits.

Uitslagen vierde klasse G:
Constantia - Oostrum 2-2
DSV - De Zwaluw 1-4
Toxandria - Montagnards 2-2
SV Milsbeek - VIOS’38 2-0
Stormvogels’28 - EWC’46 afgelast
Heijen - SVEB afgelast
Merselo - Achates afgelast

Stand:
1. DSV 4-9
2. De Zwaluw 4-8
3. Constantia 3-7
4. SV Oostrum 3-7
5. Stormvogels’28 3-7
6. Heijen 3-6
7. SV Milsbeek 3-5
8. SVEB 3-4
9. Merselo 3-4
10. EWC’46 2-1
11. Toxandria 4-2
12. Montagnards 4-2
13. Achates 3-0
14. VIOS’38 4-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant