Boerdonk is de nieuwe koploper in de vijfde klasse E.
Boerdonk is de nieuwe koploper in de vijfde klasse E. Foto: Kliksport

5E: Boerdonk verrassende koploper, VCA klopt Odiliapeel en negen goals bij FC Uden

Voetbal 1.806 keer gelezen

Boerdonk is de nieuwe koploper in de vijfde klasse E na een eenvoudige zege op MVC. Boerdonk staat nu twee punten voor op HBV en RKVV Keldonk. Bij het treffen tussen FC Uden en DWSH’18 vielen maar liefst negen doelpunten. VCO verspeelde een 3-1 voorsprong tegen Elsendorp, VCA zegevierde thuis tegen Odiliapeel.

Boerdonk beleefde een gemakkelijke middag in De Mortel, waar een 4-1 overwinning werd geboekt. Daan Dortmans, Tim van Alphen en Rens Donkers zorgden voor een 0-3 voorsprong bij rust, waarna Roy Neuteboom de marge later naar vierde tilde. Pas toen scoorde MVC tegen. “Een terechte overwinning”, stelde Ger Romeijnders (Boerdonk) vast. De geel-zwarten zijn nu koploper en hebben twee punten meer dan HBV en RKVV Keldonk. Het onderlinge treffen tussen deze teams werd afgelast wegens de regen.

Negen goals in Uden
De ontmoeting tussen FC Uden en DWSH’18 leverde een spektakelstuk op, waarbij de gasten aanvankelijk eenvoudig leken te gaan winnen, maar FC Uden na rust een comeback inzette. Die was echter net niet goed genoeg: 4-5. Rody van Abel (twee) en Rutger Thelosen zorgden voor een 0-3 tussenstand na een half uur. Teun Nooijen (1-4) en Sjors Janssen (2-5) zorgden voor een comfortabele voorsprong voor DWSH’18 bij de thee. “Door vier persoonlijke fouten staan we bij rust met 2-5 achter. Daarna hebben we veerkracht getoond, met kans op kans, en hadden we zelfs nog kunnen winnen”, aldus Peter van den Heuvel van FC Uden, dat dus onnodig met 4-5 verloor. Namens de thuisclub scoorden Halid Polat (twee), Marco van Pol en Ryan Janga.

Overtuigende zege VCA
In de subtop boekte VCA een overtuigende overwinning op Odiliapeel. “Terecht”, stelde Mark van Wijk van VCA, voor wie Tim Heijnen en Tycho Schimmel ieder twee keer doel troffen. Niels van de Brand scoorde vanaf de penaltystip tegen namens Odiliapeel, dat door het verlies van plek vier naar plek zeven zakte.

Eerste punt voor VCO
Met een 3-1 voorsprong na een dik uur spelen en een numerieke meerderheid binnen de lijnen, leek VCO lang op weg naar de eerste overwinning van het seizoen. Goals van Roel Huvenaars (twee) en Sep Schraven betekenden een ruime voorsprong tegen Elsendorp na 66 minuten, maar uiteindelijk ging het toch nog mis voor VCO: 3-3. “We zijn ten opzichte van vorig seizoen gegroeid, maar we missen de ervaring om sommige wedstrijden uit te spelen”, keek VCO-trainer Mark van Wijk terug.Het eerste punt in ‘t Oventje betekent wel dat de rode lantaarn is overgegaan aan WHV, dat thuis verloor van Fiducia.