Gert Jan Reijnen zag Constantia dit seizoen nog niet verliezen.
Gert Jan Reijnen zag Constantia dit seizoen nog niet verliezen. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

'De kweekvijver bij Constantia wordt gelukkig steeds groter'

Voetbal 930 keer gelezen

WANROIJ | Het zijn bijzondere tijden. Niet in de minste plaats in het amateurvoetbal. Binnen de (on)mogelijkheden door corona verloopt het seizoen voor vierdeklasser WVV Constantia op dit moment echter naar wens. “Het is op allerlei vlakken moeilijk voorspellen hoe dit seizoen zich gaat ontwikkelen”, zegt hoofdcoach Gert Jan Reijnen.

Door Martijn Schwillens

Constantia was dit seizoen de eerste ploeg in de vierde klasse G die te maken kreeg met een ‘corona-afgelasting’, toen tegenstander EWC’46 enkele positieve gevallen had en de KNVB moest vragen een streep te trekken door de openingsronde. “Het is elke week buigen of barsten. In Wanroij zien de spelers elkaar ook buiten het voetbal vaak. Als er lokaal een paar jongens positief testen, dan staan meteen een paar elftallen tegelijk buitenspel. Maar zolang het kan, blijven we lekker trainen en ook wedstrijden spelen”, zegt Reijnen. De oefenmeester uit Hernen staat het liefst stil bij wat hij zelf in de hand heeft. De rest is bijzaak en ligt vooral bij de beleidsmakers. “Het is een hele rare tijd”, onderstreept hij. “Maar dat geldt voor iedereen en alle sportclubs. Iedereen probeert op zijn eigen, creatieve manier om te gaan met de maatregelen. Omdat het seizoen vorig jaar al vroeg werd stilgelegd, zijn we de hele zomer doorgegaan met trainen. Ook de sociale kant van het voetbal is erg belangrijk, dus de spelers gaven zelf aan graag te trainen. Bovendien waren de vakanties bij de selectie op één hand te tellen.”

Graadmeter
Constantia bekleedde in maart een tweede plaats in de vierde klasse toen de competitie werd afgebroken. Toch was Reijnen niet tevreden over het vorige seizoen. “Omdat het niet overtuigend genoeg was. In die zin ben ik dan ook erg tevreden over de wedstrijden tegen VIOS’38 en Montagnards, die we heel eenvoudig wisten te winnen. Dat lukte ons vorig seizoen tegen dezelfde soort tegenstanders niet”, legt de 33-jarige trainer uit. “Al besef ik me terdege dat deze potjes geen graadmeter zijn voor de rest van de competitie.” Dat lijkt wel te gelden voor de ontmoeting tegen subtopper SV Oostrum (2-2) van afgelopen zondag. “Ik verwacht dat uiteindelijk een linker- en rechterrijtje gaan ontstaan, met grote verschillen qua aantal punten. Maar of wij in de top-5 of bij de beste drie moeten gaan eindigen, durf ik nu nog niet te zeggen. Wij willen in ieder geval het maximaal haalbare eruit halen.”

‘Ik verwacht dat uiteindelijk een linker- en rechterrijtje gaan ontstaan, met grote verschillen qua aantal punten’

Ruimer jasje
In die zin is Reijnen tevreden over de mogelijkheden die hij heeft op sportpark De Kwik. “We hebben inmiddels een hele grote groep. Ons tweede elftal speelt op hoog niveau en heeft tot nu toe alles gewonnen. Zij stuwen het niveau van de selectie omhoog. De kweekvijver wordt gelukkig steeds groter, want ook ons derde elftal is een semi-selectieteam geworden. Hierdoor kunnen wij alle talenten ook speelminuten op niveau gunnen en sneller een doorstroming realiseren. Het eerste resultaat is er trouwens al, met drie jongers rond de twintig jaar die in de basis staan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant